Рецепт Італійська «Фокачча» класична фото

Італійська «Фокачча» класична
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ви любите пекти хліб в домашніх умовах? Тоді для різноманітності хочу запропонувати вам спробувати повторити цей нескладний, але дуже класний рецепт. На замітку рекомендую обов'язково!

Опис приготування:

Хотілося б показати вам, як приготувати італійську"фокаччи" класичну з ароматним розмарином. Чудовий варіант як для сніданку, так і для перших страв, наприклад. Тісто можна замісити з допомогою техніки, щоб спростити процес.

  • Вода - 2 склянки
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 5.5 склянки (приблизно)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(+ більше до смаку)
  • Оливкова олія - 3/4 склянки(+ для змазування)
  • Розмарин - 1-2 штук (гілочки)
італійська
1. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Залиште на 5-10 хвилин.
італійська
2. У глибоку миску просійте борошно і сіль. Влийте тонкою цівкою опару, перемішуючи.
італійська
3. Додайте оливкову олію.
італійська
4. Замісити однорідне тісто, викладіть його в мисочку, накрийте рушником і залиште на 1-2 години підходити.
італійська
5. Щедро полийте деко оливковою олією і викладіть тісто.
італійська
6. Розрівняйте, зробіть поглиблення пальцями і залиште тісто підходити ще на годинку.
італійська
7. Полийте верх оливковою олією, присипте сіллю і розмарином. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
італійська
8. Ось така рум'яна італійська"Фокачча" класична в домашніх умовах вийшла. Смачного!

Схожі рецепти