Класична італійська піца
(покроковий рецепт з фото)
Всім господаркам на замітку рецепт, як приготувати класичну італійську піцу з прошутто, маслинами і моцарелою на тонкому тесті. Це дуже смачна страва, від якого просто неможливо відязикатися!
Класична італійська піца готується на дріжджовому тесті. Щоб піца добре пропеклась і була смачною, її варто тонко розкачати. Класична італійська піца запікається швидко, до 10 хвилин. Начинку зазвичай додають вже готову, тісто тонке, швидко випікається, досить, щоб сир почав плавитися.
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вода - 325 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Базилік - 1 пучок
- Томати - 500 грам
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Моцарелла - 375 грам
- Маслини - 90 грам
- Рукола - 50 грам
- Начинка - За смаком
Почнемо приготування з тіста. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Просійте борошно, додайте сіль.
На робочій поверхні сформуйте поглиблення з борошна.
На робочій поверхні сформуйте поглиблення з борошна.
У теплій воді розчиніть цукор і сухі дріжджі, розмішайте і дайте настоятися хвилин 20.
Потім вилийте розведені дріжджі з цукром в центр гірки з борошна. Акуратно замісіть за допомогою вилки.
Рекомендую робити це поступово, щоб рідина не розтеклася, дайте борошні спочатку насититися, потім замішують.
Змастивши руки олією, замісіть тісто. Воно повинно бути гладким і еластичним.
Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Накрийте миску рушником, залиште тісто підходити на годину.
Поки тісто підходить, ви можете приготувати класичний томатний соус до піци.
Часник подрібніть, дрібно порубати базилік.
Томати бланшуйте близько хвилини в окропі.
Часник подрібніть, дрібно порубати базилік.
Томати бланшуйте близько хвилини в окропі.
Потім зніміть шкірку і подрібніть томати в пюре за допомогою блендера.
У каструлі на невеликому вогні тушкуйте томатне пюре, поки воно злегка не загусне.
Потім додайте часник, базилік, орегано, чорний мелений перець за смаком (інші спеції теж можна, якщо хочете).
Готуйте хвилин 30-40. Якщо хочете, щоб соус був більш насиченим, додайте томатну пасту.
Потім додайте часник, базилік, орегано, чорний мелений перець за смаком (інші спеції теж можна, якщо хочете).
Готуйте хвилин 30-40. Якщо хочете, щоб соус був більш насиченим, додайте томатну пасту.
Тісто тим часом підійшов і готово до приготування. Поки ми будемо займатися формуванням коржів і начинкою, соус якраз охолоне.
Підготуйте інгредієнти для начинки.
Підготуйте інгредієнти для начинки.
Моцареллу натріть на тертці. Якщо сир вологий, розкладіть його на дошці, щоб трошки обсох.
Розділити тісто 3 частини. Розкачайте тонко (до 3 мм), для зручності робіть це на пергаменті.
Змастіть корж оливковою олією.
Потім нанесіть тонким шаром томатний соус.
Ви можете додати будь-яку начинку, яку тільки побажаєте. Традиційно це прошутто і маслини. Але можна приготувати піцу з беконом, цибулею і одним томатним соусом. У класичної італійської піци акцент робиться на тесті, соусі і сирі.
Посипте піцу тертим сиром. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
Якщо тісто розкатали тонко, піца швидко приготується.
Якщо тісто розкатали тонко, піца швидко приготується.
Готову класичну італійську піцу розріжте спеціальним ножем на порційні шматочки. Можете ще свіжої руколи додати перед подачею.
Смачного!
Смачного!