Рецепт Класична італійська піца фото

Класична італійська піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Піца

Всім господаркам на замітку рецепт, як приготувати класичну італійську піцу з прошутто, маслинами і моцарелою на тонкому тесті. Це дуже смачна страва, від якого просто неможливо відязикатися!

Класична італійська піца готується на дріжджовому тесті. Щоб піца добре пропеклась і була смачною, її варто тонко розкачати. Класична італійська піца запікається швидко, до 10 хвилин. Начинку зазвичай додають вже готову, тісто тонке, швидко випікається, досить, щоб сир почав плавитися.

  • Борошно - 500 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Вода - 325 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Базилік - 1 пучок
  • Томати - 500 грам
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Моцарелла - 375 грам
  • Маслини - 90 грам
  • Рукола - 50 грам
  • Начинка - За смаком
класична італійська піца - фото крок 1
Почнемо приготування з тіста. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
класична італійська піца - фото крок 2
Просійте борошно, додайте сіль.
На робочій поверхні сформуйте поглиблення з борошна.
класична італійська піца - фото крок 3
У теплій воді розчиніть цукор і сухі дріжджі, розмішайте і дайте настоятися хвилин 20.
класична італійська піца - фото крок 4
Потім вилийте розведені дріжджі з цукром в центр гірки з борошна. Акуратно замісіть за допомогою вилки.
класична італійська піца - фото крок 5
Рекомендую робити це поступово, щоб рідина не розтеклася, дайте борошні спочатку насититися, потім замішують.
класична італійська піца - фото крок 6
Змастивши руки олією, замісіть тісто. Воно повинно бути гладким і еластичним.
класична італійська піца - фото крок 7
Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Накрийте миску рушником, залиште тісто підходити на годину.
класична італійська піца - фото крок 8
Поки тісто підходить, ви можете приготувати класичний томатний соус до піци.
Часник подрібніть, дрібно порубати базилік.
Томати бланшуйте близько хвилини в окропі.
класична італійська піца - фото крок 9
Потім зніміть шкірку і подрібніть томати в пюре за допомогою блендера.
класична італійська піца - фото крок 10
У каструлі на невеликому вогні тушкуйте томатне пюре, поки воно злегка не загусне.
Потім додайте часник, базилік, орегано, чорний мелений перець за смаком (інші спеції теж можна, якщо хочете).
Готуйте хвилин 30-40. Якщо хочете, щоб соус був більш насиченим, додайте томатну пасту.
класична італійська піца - фото крок 11
Тісто тим часом підійшов і готово до приготування. Поки ми будемо займатися формуванням коржів і начинкою, соус якраз охолоне.
Підготуйте інгредієнти для начинки.
класична італійська піца - фото крок 12
Моцареллу натріть на тертці. Якщо сир вологий, розкладіть його на дошці, щоб трошки обсох.
класична італійська піца - фото крок 13
Розділити тісто 3 частини. Розкачайте тонко (до 3 мм), для зручності робіть це на пергаменті.
класична італійська піца - фото крок 14
Змастіть корж оливковою олією.
класична італійська піца - фото крок 15
Потім нанесіть тонким шаром томатний соус.
класична італійська піца - фото крок 16
Ви можете додати будь-яку начинку, яку тільки побажаєте. Традиційно це прошутто і маслини. Але можна приготувати піцу з беконом, цибулею і одним томатним соусом. У класичної італійської піци акцент робиться на тесті, соусі і сирі.
класична італійська піца - фото крок 17
Посипте піцу тертим сиром. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
Якщо тісто розкатали тонко, піца швидко приготується.
класична італійська піца - фото крок 18
Готову класичну італійську піцу розріжте спеціальним ножем на порційні шматочки. Можете ще свіжої руколи додати перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти