Мус йогуртовий
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий мус йогуртовий - ідеальний варіант легкого і смачного десерту, який із задоволенням їдять і дорослі, та діти. Спробуйте приготувати його будинку і насолоджуйтеся.
Приготувати мус йогуртовий можна з будь-якими ягодами або фруктами. Можна використовувати навіть заморожені ягоди і готувати цей десерт круглий рік. Він має ніжну структуру і приголомшливий смак.
- Йогурт - 250 мілілітрів
- Вишня - 250 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Желатин - 10 грам
1. Рецепт приготування мусу йогуртового слід почати з ягідного або фруктового наповнювача. У цьому варіанті пропоную використовувати вишню. Ягоди обов'язково повинні бути без кісточок. Засипати вишню цукром (якщо любите солодкі десерти, то можна взяти подвійну норму цукру) і налити трохи води.
2. Поставити вишню на невеликий вогонь і проварювати до повного розчинення цукру. Ягоди повинні пустити досить соку.
3. Вишню і половину отриманого соку відлити в окрему ємність. У сік, що залишився всипати желатин.
4. На повільному вогні, постійно помішуючи, розчинити желатин. Доводити до кипіння не потрібно. Зняти з вогню і трохи остудити.
5. Ягоди з соком розім'яти або збити блендером. М'які ягоди (малину чи полуницю) можна просто розім'яти виделкою.
6. Потім ягоди необхідно протерти через сито, щоб позбутися від великих шматочків, кісточок або шкіри, і домогтися однорідної консистенції.
7. Додати сік з желатином і ще раз ретельно збити.
8. Саме час додати йогурт. Краще використовувати натуральний йогурт без добавок.
9. Масу збити дуже добре до появи великої кількості бульбашок.
10. Розлити масу по ємностей (келихах або креманках) і прибрати в холодильник. Через 4-5 годин мус йогуртовий в домашніх умовах буде готовий.