Рецепт Мус йогуртовий фото

Мус йогуртовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Цей чудовий мус йогуртовий - ідеальний варіант легкого і смачного десерту, який із задоволенням їдять і дорослі, та діти. Спробуйте приготувати його будинку і насолоджуйтеся.

Опис приготування:

Приготувати мус йогуртовий можна з будь-якими ягодами або фруктами. Можна використовувати навіть заморожені ягоди і готувати цей десерт круглий рік. Він має ніжну структуру і приголомшливий смак.

  • Йогурт - 250 мілілітрів
  • Вишня - 250 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Желатин - 10 грам
мус йогуртовий - фото крок 1
1. Рецепт приготування мусу йогуртового слід почати з ягідного або фруктового наповнювача. У цьому варіанті пропоную використовувати вишню. Ягоди обов'язково повинні бути без кісточок. Засипати вишню цукром (якщо любите солодкі десерти, то можна взяти подвійну норму цукру) і налити трохи води.
мус йогуртовий - фото крок 2
2. Поставити вишню на невеликий вогонь і проварювати до повного розчинення цукру. Ягоди повинні пустити досить соку.
мус йогуртовий - фото крок 3
3. Вишню і половину отриманого соку відлити в окрему ємність. У сік, що залишився всипати желатин.
мус йогуртовий - фото крок 4
4. На повільному вогні, постійно помішуючи, розчинити желатин. Доводити до кипіння не потрібно. Зняти з вогню і трохи остудити.
мус йогуртовий - фото крок 5
5. Ягоди з соком розім'яти або збити блендером. М'які ягоди (малину чи полуницю) можна просто розім'яти виделкою.
мус йогуртовий - фото крок 6
6. Потім ягоди необхідно протерти через сито, щоб позбутися від великих шматочків, кісточок або шкіри, і домогтися однорідної консистенції.
мус йогуртовий - фото крок 7
7. Додати сік з желатином і ще раз ретельно збити.
мус йогуртовий - фото крок 8
8. Саме час додати йогурт. Краще використовувати натуральний йогурт без добавок.
мус йогуртовий - фото крок 9
9. Масу збити дуже добре до появи великої кількості бульбашок.
мус йогуртовий - фото крок 10
10. Розлити масу по ємностей (келихах або креманках) і прибрати в холодильник. Через 4-5 годин мус йогуртовий в домашніх умовах буде готовий.

Схожі рецепти