Йогуртовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Йогуртовий кекс настільки вологий і смачний, що потрібно бути дуже обережним, щоб не з'їсти його відразу весь! Приємне поєднання лимона і чорної смородини точно не залишить нікого байдужим.
Для кексу беріть натуральний густий йогурт. Замість смородини можна покласти чорницю, з нею кекс буде просто фантастичним! хай щастить!
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цедра лимонна - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Борошно - 1/2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Грецький йогурт - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Увімкніть духовку прогріватися на 175-180 градусів.
У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач.
В іншій мисці змішайте йогурт, цукор, яйця, цедру лимона, екстракт ванілі або ванільний цукор і рослинне масло. Я змішую міксером, але можна і віночком, як вам зручно.
Додайте вологі інгредієнти до сухих інгредієнтів і збивайте, поки тісто не стане однорідним, без грудочок борошна.
До ягід додайте столову ложку борошна, перемішайте, щоб кожна ягідка була покрита борошном.
Покладіть ягоди в тісто, обережно перемішайте лопаткою або ложкою.
Форму змастіть рослинною олією, притрусіть борошном. Перекладіть тісто. Надішліть в духовку на 50 хвилин. Перевіряйте на готовність зубочисткою, якщо в центрі кексу вона буде сухою - значить випічка готова.
Поки кекс печеться, можна зробити лимонну глазур. Для неї знадобиться склянка цукрової пудри, лимонний сік, молоко.
В цукрову пудру влийте лимонний сік, перемішайте, щоб маса стала однорідною. Якщо глазур для вас густа, то додайте трохи молока, я додаю не більш 1 чайної ложки. Занадто рідка глазур не буде помітно на кексі.
Ароматний, красивий кекс готовий. Остудіть його на решітці.
Полийте остиглий кекс глазур'ю, поріжте скибочками і подавайте до столу. Смачного!