Італійська піца «чотири сиру»
(покроковий рецепт з фото)
Вибирайте сорти сиру на свій розсуд, але головне правило таке: всі сири повинні бути різними за смаком і консистенції, тоді вас чекає приголомшливий результат!
У рецепті продукти для тесту розраховані на 2 великих піци, а ось начинка тільки на одну. Тому з тіста можна зробити будь-яку іншу піцу. Головне правило піци "чотири сиру" - це різні за смаком і консистенції сири. Завжди має бути присутня моцарелла, це основа. Решта сири вибирайте на свій розсуд, дуже цікаво виходить з блакитним сиром, можуть бути такі сири: горгонзола гостра, козиний сир, тилістер.
- Борошно пшеничне - 280 грам (тісто)
- Мед натуральний - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Швидкодіючі сухі дріжджі - 4 грами (тісто)
- Сіль - 2 щіпки (тісто)
- Моцарелла - 150 грам
- Голландський - 100 грам
- Бринза - 100 грам
- Фета - 100 грам
- Чебрець - За смаком (свіжий або сушений)
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Просійте борошно, змішайте 250 г з дріжджами.
3. Розчинити мед в 150 мл теплої води. Влийте в борошно, додайте сіль, рослинна олія.
4. Замісити м'яке і пластичне тісто. Спочатку заміс проведіть ложкою, потім на притрушений борошном столі, вимішують руками 5-7 хвилин, поки тісто не стане однорідним і перестане липнути до рук. Змастіть маслом миску. Покладіть тісто, накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 15-20 хвилин.
5. Тепер підготуйте начинку: натріть на тертці моцарелу і голландський сир, бринзу поріжте пластинками, фету розкришите.
6. Увімкніть духовку прогріватися, температура випікання піци 200-210 градусів.
Відріжте половину тіста і тонко розкачати.
Відріжте половину тіста і тонко розкачати.
7. Викладіть начинку в такій послідовності: спочатку терта моцарелла, потім фета і бринза, а зверху голландський сир. Збризніть оливковим маслом і посипте чебрецем. У мене свіжого немає, я використовую сушений. Є свіжий? Покладіть кілька гілочок свіжого. Надішліть піцу в духовку на 15 хвилин.
8. Піца "чотири сиру" готова! Пригощайтеся, поки гаряча!
9. Приємного!