Рецепт Італійська піца «чотири сиру» фото

Італійська піца «чотири сиру»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю
Випічка , Піца
Кількість порцій: 3
Час приготування: 45 хв.

Вибирайте сорти сиру на свій розсуд, але головне правило таке: всі сири повинні бути різними за смаком і консистенції, тоді вас чекає приголомшливий результат!

Опис приготування:

У рецепті продукти для тесту розраховані на 2 великих піци, а ось начинка тільки на одну. Тому з тіста можна зробити будь-яку іншу піцу. Головне правило піци"Чотири сиру" - це різні за смаком і консистенції сири. Завжди має бути присутня моцарелла, це основа. Решта сири вибирайте на свій розсуд, дуже цікаво виходить з блакитним сиром, можуть бути такі сири: горгонзола гостра, козиний сир, тилістер.

  • Борошно пшеничне - 280 грам (тісто)
  • Мед натуральний - 2 Ст. Ложки (тісто)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (тісто)
  • Швидкодіючі сухі дріжджі - 4 грами (тісто)
  • Сіль - 2 щіпки (тісто)
  • Моцарелла - 150 грам
  • Голландський - 100 грам
  • Бринза - 100 грам
  • Фета - 100 грам
  • Чебрець - За смаком (свіжий або сушений)
італійська піца
1. Підготуйте продукти, приступимо!
італійська піца
2. Просійте борошно, змішайте 250 г з дріжджами.
італійська піца
3. Розчинити мед в 150 мл теплої води. Влийте в борошно, додайте сіль, рослинна олія.
італійська піца
4. Замісити м'яке і пластичне тісто. Спочатку заміс проведіть ложкою, потім на притрушений борошном столі, вимішують руками 5-7 хвилин, поки тісто не стане однорідним і перестане липнути до рук. Змастіть маслом миску. Покладіть тісто, накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 15-20 хвилин.
італійська піца
5. Тепер підготуйте начинку: натріть на тертці моцарелу і голландський сир, бринзу поріжте пластинками, фету розкришите.
італійська піца
6. Увімкніть духовку прогріватися, температура випікання піци 200-210 градусів.
Відріжте половину тіста і тонко розкачати.
італійська піца
7. Викладіть начинку в такій послідовності: спочатку терта моцарелла, потім фета і бринза, а зверху голландський сир. Збризніть оливковим маслом і посипте чебрецем. У мене свіжого немає, я використовую сушений. Є свіжий? Покладіть кілька гілочок свіжого. Надішліть піцу в духовку на 15 хвилин.
італійська піца
8. Піца"Чотири сиру" готова! Пригощайтеся, поки гаряча!
італійська піца
9. Приємного!

Схожі рецепти