Піца «Чотири сезони»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати піцу "чотири сезони", - це один з найпопулярніших видів. Дуже зручно готувати таку, коли хочеться спробувати кілька начинок, але не охота готувати їх окремо.
Умовно корж потрібно розділити на 4 частини, потім кожну начинку викласти на окрему частину і запекти в духовці. Є варіації, де начинку викладають шарами на основу. Ви без проблем зможете зробити таку піцу самостійно в домашніх умовах.
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Червоний перець - 1 штука
- Анчоуси - 50 грам
- Каперсами - 50 грам
- Артишок marinovannиy - За смаком
- Пепероні - 100 грам
- Гриби - 3-4 штук
- Томатний соус - 4 Ст. Ложки
- Оливки - 6 штук
- Моцарелла - 150 грам
- Базилік, орегано - 1 Чайна ложка
1. У миску просійте борошно, додайте сіль і дріжджі, влийте воду і рослинне масло, замісіть тісто і залиште його на 10 хвилин, потім перекладіть в миску, накрийте рушником і залиште на 1-2 годину.
2. Через необхідний час розділіть тісто на 2 частини, одну приберіть в морозилку (на зберігання), а другу розкачати спершу руками, потім використовуйте качалку.
3. Очистіть перець і наріжте його шматочками, потім обсмажте на сковороді. Наріжте тонко пепероні і гриби, моцарелу натріть на крупній тертці, а оливки наріжте кружальцями.
4. Змастіть основу для піци томатним соусом, додайте базилік і орегано, приправити сіллю.
5. Умовно розділіть круглу основу на 4 частини, викладіть на одну сторону гриби, додайте кілька крапель оливкової олії.
6. Решта частини заповніть: перцем і анчоусами, каперсами і пепероні, артишоками і оливками. Поверх всієї начинки викладіть сир.
7. Випікайте піцу в розігрітій до 220-230 градусів духовці до готовності.
8. Ось така ароматна, неймовірно смачна і ситна піца виходить. Насолоджуйтесь!