Лазанья «чотири сиру»
(покроковий рецепт з фото)
Нетрадиційна сирна лазіння готується з 4 видів сиру. Краще використовувати для неї сиру пасту, проте, можна замінити її лавашем. Хочете знати, як приготувати лазанью «Чотири сиру»?
Це не та лазіння, до якої ви звикли або їли раніше, але запевняю вас, вона нічим не гірше. Якщо ви любите сир також як я, тоді вам сподобається такий спосіб приготування, до того ж він набагато простіше традиційної. Подавайте лазанью гарячою, посипавши її свіжими або сушеними травами.
- Rikotta - 230 грам
- Пармезан - 90 грам
- Яйця - 1 штука
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Свіжа зелень - 6-8 штук (базилік, розмарин, чебрець, Петушки)
- Моцарелла - 230 грам
- Фонтіна - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Листи для лазаньї - 8 штук
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
1. У миску викладіть рикотту, 40 грамм тертого пармезана, яйце, цедру, подрібнену зелень.
2. Перемішайте і додайте моцарелу, фонтину, а також посоліть і поперчіть за смаком.
3. Ще раз все змішайте і відкладіть начинку на час підготовки пасти.
4. Свіжі листи пасти розріжте навпіл.
5. У каструлю налийте воду і поставте її на вогонь. Опустіть пасту на 30-40 секунд в воду і дістаньте (якщо використовуєте висушену пасту, варите 2-3 хвилини). Перекладіть відразу в холодну воду, щоб аркуші не переварились від температури.
6. Викладіть кілька листів на стіл і витріть їх серветкою, наповніть кожен 2-3 столовими ложками начинки.
7. Складіть кожен аркуш навпіл, змастіть кожен лист оливковою олією і викладіть в підготовлену форму для запікання. Покладіть листи хаотично, тут не потрібна ідеальна форма.
8. Посипте лазанью залишилися пармезаном і запікайте в розігрітій до 210 градусів духовці близько 20 хвилин. Готову страву прикрасьте свіжими травами і наріжте шматочками, подавайте відразу. Смачного!