Італійська піца (рецепт тесту без вимішування)
(покроковий рецепт з фото)
Нема чого купувати тісто для домашньої піци в магазині, якщо зробити його самостійно і зовсім не важко. Розповім, як приготувати італійську піцу (рецепт тесту без вимішування).
Вам навіть не доведеться вимішувати довго тісто. Ви можете зробити його заздалегідь і використовувати при необхідності завтра, післязавтра або заморозити і зберігати протягом декількох тижнів. Оскільки рецепт не передбачає вимішування, то потрібно більше часу на його підняття (3-4 годину), але результат вартий очікувань.
- Борошно - 500 грам
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 1, 5 склянки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Змішайте в міксері на низькій швидкості борошно, дріжджі і сіль. Додайте воду і перемішуйте, поки не почне формуватися тісто і до тих пір, поки тісто не почне відлипати від стінок.
2. Змастіть миску маслом і перекладіть в неї тісто. Залиште його на 2-3 годину, щоб воно піднялося.
3. Після підняття тесту його можна використовувати, а в разі потреби можна і заморозити.
4. Заморожене тісто можна використовувати протягом 3 місяців.