Фокачча (без вимішування тесту)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 16 г. 0 хв.
Якщо потрібна велика порція коржів для сендвічів, пропоную спекти традиційну італійську випічку, вона виручить. Отже, приступаємо до рецептом!
Опис приготування:
Все більшої популярності набирають численні рецепти, що не потребують вимішування тесту. Пропоную саме такий варіант, тісто буде легке, повітряне, а випічка смачна. Готову випічку можете використовувати для сендвічів, а також замінити нею звичний хліб.
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
- Оливкова олія - За смаком
- Суміш італійських спецій - 1-2 Ст. Ложок
1. Змішайте два види борошна, додайте сіль, дріжджі.
2. Влийте теплу воду і перемішайте тісто дерев'яною ложкою.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на ніч (12-14 годин).
4. Тісто, що підійшло перемішайте лопаткою.
5. Посипте деко кукурудзяним борошном, потім викладіть тісто і розрівняйте його руками по всій поверхні.
6. Вилийте на тісто 2 столові ложки рослинної олії і розмажте його пензликом. Посипте італійськими спеціями і залиште на 1 час, потім пальцями зробіть ямочки по всьому тесту.
7. Полийте ще 2 столовими ложками оливкової олії.
8. Надішліть тісто в розігрітий до 210 градусів духовку на 20-25 хвилин.
9. Перекладіть випічку на решітку, щоб пішла зайва рідина. Наріжте випічку шматочками і подавайте до столу. Приємного!