Фокачча (без вимішування тесту)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо потрібна велика порція коржів для сендвічів, пропоную спекти традиційну італійську випічку, вона виручить. Отже, приступаємо до рецептом!
Все більшої популярності набирають численні рецепти, що не потребують вимішування тесту. Пропоную саме такий варіант, тісто буде легке, повітряне, а випічка смачна. Готову випічку можете використовувати для сендвічів, а також замінити нею звичний хліб.
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
- Оливкова олія - За смаком
- Суміш італійських спецій - 1-2 Ст. Ложок
1. Змішайте два види борошна, додайте сіль, дріжджі.
2. Влийте теплу воду і перемішайте тісто дерев'яною ложкою.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште на ніч (12-14 годин).
4. Тісто, що підійшло перемішайте лопаткою.
5. Посипте деко кукурудзяним борошном, потім викладіть тісто і розрівняйте його руками по всій поверхні.
6. Вилийте на тісто 2 столові ложки рослинної олії і розмажте його пензликом. Посипте італійськими спеціями і залиште на 1 час, потім пальцями зробіть ямочки по всьому тесту.
7. Полийте ще 2 столовими ложками оливкової олії.
8. Надішліть тісто в розігрітий до 210 градусів духовку на 20-25 хвилин.
9. Перекладіть випічку на решітку, щоб пішла зайва рідина. Наріжте випічку шматочками і подавайте до столу. Приємного!