Фокачча без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не боїтеся трансформувати класичні рецепти, зверніть увагу на цю оригінальну і дійсно дуже просту ідею, як приготувати фокаччу без дріжджів. Звучить інтригуюче? запам'ятовуйте!
Таку фокаччу можна зробити в домашніх умовах всього за якихось півгодини. Її можна подавати на сніданок, обід, вечеря, взяти з собою на роботу або пікнік, наприклад. Що стосується спецій, то тут ви можете використовувати те, що більше до душі: базилік, розмарин, орегано, а при бажанні також присипати корж тертим пармезаном.
- Борошно - 150 грам
- Манна крупа - 50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1/3 склянки (приблизно)
- Сіль і спеції - За смаком
1. У глибоку миску просійте борошно і сіль, додайте манну крупу, влийте теплу воду і оливкове масло. Замісити еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
2. Розділіть його на 4-5 однакових частин. Кожну тонко розкачати і викладіть на деко, змащений маслом.
3. Зверху збризніть маслом, присипте сіллю і спеціями. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10 (до румяности).
4. Ось така краса. Смачного!