Фокачча (булочки)
(покроковий рецепт з фото)
Ніякого замісу тіста, тільки тривала його настоянка - ось весь секрет рецепта. Краще зробити тісто з вечора, щоб воно постояло цілу ніч, а вранці приступайте до випікання!
Традиційну форму цієї італійської випічки можна сміливо поміняти, від цього її смак зовсім не зіпсується. Такі булочки добре подавати до перших або других страв замість скибочки хліба або до сніданку з вершковим маслом. Їжте булочки гарячими або холодними.
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1/4 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Італійські спеції - 2 Ст. Ложки
1. Змішайте в мисці борошно, сіль і дріжджі.
2. Влийте 1, 5 склянки теплої води і перемішайте тісто, потім влийте воду, що залишилася, ретельно перемішайте, щоб не залишилося борошна.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште його на 16-18 годин.
4. Через необхідний час викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і посипте його зверху борошном.
5. Розділити тісто 12 рівних частин.
6. Кожну частину тіста скачайте в кульку. Викладіть тісто на деко з фольгою, попередньо змастивши її олією.
7. Кожну булочку змастіть оливковою олією і посипте спеціями. Залиште на півгодини, щоб булочки піднялися.
8. Запікайте булочки в розігрітій до 210 градусів духовці близько 25 хвилин.
9. Подавайте булки відразу після запікання, смачного!