Фокачча (булочки)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Ніякого замісу тіста, тільки тривала його настоянка - ось весь секрет рецепта. Краще зробити тісто з вечора, щоб воно постояло цілу ніч, а вранці приступайте до випікання!
Опис приготування:
Традиційну форму цієї італійської випічки можна сміливо поміняти, від цього її смак зовсім не зіпсується. Такі булочки добре подавати до перших або других страв замість скибочки хліба або до сніданку з вершковим маслом. Їжте булочки гарячими або холодними.
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1/4 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Італійські спеції - 2 Ст. Ложки
1. Змішайте в мисці борошно, сіль і дріжджі.
2. Влийте 1, 5 склянки теплої води і перемішайте тісто, потім влийте воду, що залишилася, ретельно перемішайте, щоб не залишилося борошна.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште його на 16-18 годин.
4. Через необхідний час викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і посипте його зверху борошном.
5. Розділити тісто 12 рівних частин.
6. Кожну частину тіста скачайте в кульку. Викладіть тісто на деко з фольгою, попередньо змастивши її олією.
7. Кожну булочку змастіть оливковою олією і посипте спеціями. Залиште на півгодини, щоб булочки піднялися.
8. Запікайте булочки в розігрітій до 210 градусів духовці близько 25 хвилин.
9. Подавайте булки відразу після запікання, смачного!