Рецепт Фокачча (булочки) фото

Фокачча (булочки)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Фокачча

Ніякого замісу тіста, тільки тривала його настоянка - ось весь секрет рецепта. Краще зробити тісто з вечора, щоб воно постояло цілу ніч, а вранці приступайте до випікання!

Традиційну форму цієї італійської випічки можна сміливо поміняти, від цього її смак зовсім не зіпсується. Такі булочки добре подавати до перших або других страв замість скибочки хліба або до сніданку з вершковим маслом. Їжте булочки гарячими або холодними.

  • Борошно - 4 склянки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1/4 чайних ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Італійські спеції - 2 Ст. Ложки
фокачча (булочки) - фото крок 1
1. Змішайте в мисці борошно, сіль і дріжджі.
фокачча (булочки) - фото крок 2
2. Влийте 1, 5 склянки теплої води і перемішайте тісто, потім влийте воду, що залишилася, ретельно перемішайте, щоб не залишилося борошна.
фокачча (булочки) - фото крок 3
3. Накрийте тісто плівкою і залиште його на 16-18 годин.
фокачча (булочки) - фото крок 4
4. Через необхідний час викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і посипте його зверху борошном.
фокачча (булочки) - фото крок 5
5. Розділити тісто 12 рівних частин.
фокачча (булочки) - фото крок 6
6. Кожну частину тіста скачайте в кульку. Викладіть тісто на деко з фольгою, попередньо змастивши її олією.
фокачча (булочки) - фото крок 7
7. Кожну булочку змастіть оливковою олією і посипте спеціями. Залиште на півгодини, щоб булочки піднялися.
фокачча (булочки) - фото крок 8
8. Запікайте булочки в розігрітій до 210 градусів духовці близько 25 хвилин.
фокачча (булочки) - фото крок 9
9. Подавайте булки відразу після запікання, смачного!

Схожі рецепти