Рецепт Фокачча бездрожжева фото

Фокачча бездрожжева
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Коржі

Фокачча - це традиційна італійська коржик. Традиційно в ній є начинка з солі і оливкового масла. Але зараз її видів придумано велика кількість, з різними доповненнями і основами.

А я можу вам розповісти, як приготувати фокаччу бездріжджову з сиром. Фантазії тут точно є де розгулятися. Мій варіант випічки дуже легкий. Він відмінно підійде в якості заміни хліба. А якщо додати інші інгредієнти, то така коржик може стати альтернативою піці.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вода мінеральна - 0, 5 склянки (або фільтрована)
  • Сир Рікотта - 200 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
фокачча бездрожжевая - фото крок 1
Борошно з'єднайте з маслом, водою і сіллю. Замішайте тісто. Вимішуйте його протягом 7-10 хвилин.
фокачча бездрожжевая - фото крок 2
З тіста сформуйте куля. Закрийте його плівкою і залиште на годину при кімнатній температурі.
фокачча бездрожжевая - фото крок 3
Розділити тісто 4 рівні частини. Кожну розкачати за розміром форми для випічки.
фокачча бездрожжевая - фото крок 4
Форму збризніть оливковим маслом. Тісто розтягніть на неї, як на фото.
фокачча бездрожжевая - фото крок 5
У чотири кути і по середині укладіть по ложці сиру. Не забудьте, що у вас 4 частини, тому буде 2 коржі. Відповідно, зробіть те ж і з другою частиною тіста і сиру.
фокачча бездрожжевая - фото крок 6
Другим шаром тіста укрийте нижній. Щільно їх з'єднайте.
фокачча бездрожжевая - фото крок 7
Розігрійте духовку до 220-250 градусів. Качалкою розрівняйте тісто, прибравши його надлишки.
фокачча бездрожжевая - фото крок 8
Потім опустіть його вниз і защіпніте. Зверху збризніть коржі маслом.
фокачча бездрожжевая - фото крок 9
Зробіть пару дірочок в тесті, щоб воно не піднялося.
фокачча бездрожжевая - фото крок 10
Через 5-6 хвилин в духовці фоккача буде готова! приємною дегустації!

Схожі рецепти