Фокачча бездрожжева
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча - це традиційна італійська коржик. Традиційно в ній є начинка з солі і оливкового масла. Але зараз її видів придумано велика кількість, з різними доповненнями і основами.
А я можу вам розповісти, як приготувати фокаччу бездріжджову з сиром. Фантазії тут точно є де розгулятися. Мій варіант випічки дуже легкий. Він відмінно підійде в якості заміни хліба. А якщо додати інші інгредієнти, то така коржик може стати альтернативою піці.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вода мінеральна - 0, 5 склянки (або фільтрована)
- Сир Рікотта - 200 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
Борошно з'єднайте з маслом, водою і сіллю. Замішайте тісто. Вимішуйте його протягом 7-10 хвилин.
З тіста сформуйте куля. Закрийте його плівкою і залиште на годину при кімнатній температурі.
Розділити тісто 4 рівні частини. Кожну розкачати за розміром форми для випічки.
Форму збризніть оливковим маслом. Тісто розтягніть на неї, як на фото.
У чотири кути і по середині укладіть по ложці сиру. Не забудьте, що у вас 4 частини, тому буде 2 коржі. Відповідно, зробіть те ж і з другою частиною тіста і сиру.
Другим шаром тіста укрийте нижній. Щільно їх з'єднайте.
Розігрійте духовку до 220-250 градусів. Качалкою розрівняйте тісто, прибравши його надлишки.
Потім опустіть його вниз і защіпніте. Зверху збризніть коржі маслом.
Зробіть пару дірочок в тесті, щоб воно не піднялося.
Через 5-6 хвилин в духовці фоккача буде готова! приємною дегустації!