Рецепт Бездрожжева закваска для хліба фото

Бездрожжева закваска для хліба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Якщо надумали спекти справжній домашній хліб, тоді вам ніяк не обійтися без закваски. Вона готується на основі цільнозерновий житнього та пшеничного борошна, без використання дріжджів. Спробуйте!

Опис приготування:

Приготуємо бездріжджову закваску для хліба в домашніх умовах. Дотримуючись наведеним нижче рецептом, ви отримаєте чудову закваску, яка стане прекрасною основою для цільнозернового хліба. Як правило, стартер для gotovitsya 5-7 днів, поки відбувається процес"активізації" . Вдалого приготування!

  • Борошно пшеничне - 300 грам (цільнозерновий)
  • Борошно житнє - 300 грам (цільнозерновий)
  • Вода - 1 За смаком
бездрожжевая закваска для хлеба - фото крок 1
У чисту глибоку банку засипаємо обидва види борошна. Перемішуємо і вливаємо 120 мл води. Знову перемішуємо до однорідності. Закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на дві доби.
бездрожжевая закваска для хлеба - фото крок 2
Через дві доби закваска істотно збільшиться в об'ємі і придбає характерний запах. Прибираємо половину маси (120 грам). Досипаємо ще по 30 грам пшеничного і житнього борошна, dolivaem 60 грам води. Перемішуємо і залишаємо ще на добу в прохолодному місці.
бездрожжевая закваска для хлеба - фото крок 3
На четвертий день повторюємо процедуру. На п'ятий, шостий і сьомий день закваска"активізується" . На поверхні виявляться бульбашки. Також повинен з'явиться характерний кислуватий запах, чимось нагадує кефір. Тепер можна приступати до випічки хліба!

Схожі рецепти