Бездрожжева закваска для хліба
(покроковий рецепт з фото)
Якщо надумали спекти справжній домашній хліб, тоді вам ніяк не обійтися без закваски. Вона готується на основі цільнозерновий житнього та пшеничного борошна, без використання дріжджів. Спробуйте!
Приготуємо бездріжджову закваску для хліба в домашніх умовах. Дотримуючись наведеним нижче рецептом, ви отримаєте чудову закваску, яка стане прекрасною основою для цільнозернового хліба. Як правило, стартер для gotovitsya 5-7 днів, поки відбувається процес "активізації" . Вдалого приготування!
- Борошно пшеничне - 300 грам (цільнозерновий)
- Борошно житнє - 300 грам (цільнозерновий)
- Вода - 1 За смаком
У чисту глибоку банку засипаємо обидва види борошна. Перемішуємо і вливаємо 120 мл води. Знову перемішуємо до однорідності. Закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на дві доби.
Через дві доби закваска істотно збільшиться в об'ємі і придбає характерний запах. Прибираємо половину маси (120 грам). Досипаємо ще по 30 грам пшеничного і житнього борошна, dolivaem 60 грам води. Перемішуємо і залишаємо ще на добу в прохолодному місці.
На четвертий день повторюємо процедуру. На п'ятий, шостий і сьомий день закваска "активізується" . На поверхні виявляться бульбашки. Також повинен з'явиться характерний кислуватий запах, чимось нагадує кефір. Тепер можна приступати до випічки хліба!