Закваска для хліба на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Закваска для хліба на кефірі - дуже простий рецепт, але в її приготуванні є деякі нюанси. Дотримуйтесь рекомендацій, і у вас обов'язково вийде чудова закваска для житнього хлібця.
Частина закваски для хліба на кефірі відберіть для зберігання в скляну банку. Зберігається закваска в холодильнику близько 7 днів. Далі її потрібно обов'язково підгодовувати щотижня і перед випічкою. Банку з закваскою щільно не закривайте його! Це живий продукт, і йому потрібен доступ повітря.
Якщо закваску для хліба на кефірі зберігати без підживлення занадто довго, вона перекисне і стане непридатною для використання. Зіпсована закваска має дуже різкий, неприємний, кислий запах.
При бажанні можете додати в закваску невелика кількість цукру. Він є живильним середовищем для дріжджів і здатний дещо прискорити дозрівання закваски.
- Житнє борошно - 500 грам
- Вода - 100 - 120 мілілітрів
- Кефір - 400 мілілітрів