Пшенична закваска для хліба
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не любите запах дріжджів або дріжджову випічку, то можна зробити хліб на заквасці. В цьому немає нічого складного, дотримуйтесь послідовність, як приготувати пшеничну закваску для хліба.
Закваску роблять заздалегідь, адже вона вимагає багато часу на наполягання. Можете зберігати її в холодильнику і регулярно «підгодовувати», щоб вона залишалася активною. Її можна зробити з житнього борошна або пшеничного. Хліб буде рум'яний, м'який, дихаючий і ароматний.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 2, 5 склянки
1. Візьміть велику банку, краще прозору, щоб можна було спостерігати за ростом закваски. У банку додайте половину склянки борошна і стільки ж води, гарненько перемішайте.
2. Залиште вміст банки на 2 дня при кімнатній температурі.
3. На третій день ви помітите, як на поверхні формуються невеликі бульбашки.
4. При появі пухирців додайте в банку 0, 5 склянки борошна і 0, 5 склянки води, перемішайте і залиште ще на день.
5. Наступні два дні кожен день додавайте в банку по 0, 5 склянки борошна і стільки ж води, кожен раз перемішайте і залишайте банку при кімнатній температурі.
6. На 7-й день закваска приємно пахне, у неї пухирчаста консистенція. Додайте ще по половині склянки борошна і води, перемішайте. Залиште суміш ще на один день.
7. Тепер закваска готова, використовуйте її для випічки хліба.