Хмелева закваска для хліба
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не хочете пекти хліб на дріжджах, але хочете пишну і м'яку випічку, тоді вам стане в нагоді закваска. Є різні її варіації, розповім про одну таку - як приготувати хмільну закваску для хліба.
Таку закваску можна зробити не тільки перед приготуванням хліба, але і задовго до. Її можна зберігати в холодильнику кілька місяців, іноді «підгодовуючи». Хліб вийде дуже ароматний і пишний на такий заквасці. Можна використовувати свіжий хміль або взяти сушений, що продається в аптеці.
- Вода - 500 мілілітрів
- Хміль - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Житнє борошно - За смаком
1
У каструлю налийте воду, надішліть її на вогонь і доведіть до кипіння.
2
Відразу після закипання викладіть хміль і варіть його 15 хвилин.
3
Через необхідний час процідіть воду через 2-3 шари марлі в банку або в пластиковий контейнер, вийшов навар остудіть до 40 градусів.
4
Додайте мед (можна замінити його цукром), всипте стільки житнього борошна, щоб вийшла маса, як густа сметана.
5
Залиште банку на добу при кімнатній температурі, Не закривайте банку кришкою, тільки марлею.
6
За цей час закваска збільшиться в два рази. Необхідна кількість закваски використовуйте відразу, а решта накрийте кришкою і відправте в холодильник на зберігання.