Рецепт Каша з червоної сочевиці фото

Каша з червоної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Корисна каша з червоної сочевиці готується просто в домашніх умовах. Вона ідеально підходить для поста, є вельми ситної і смачної. Так що якщо любите корисну їжу - дивіться рецепт!

Опис приготування:

Смачна каша з червоної сочевиці - це не тільки корисний гарнір, але і дуже корисний продукт, багатий білком, вітамінами і амінокислотами. В пост каша з червоної сочевиці - і зовсім незамінний блюдо. З нею відмінно поєднуються свіжі і мариновані овочі. А для звичайного обіду сочевиця непогано гармонує з птахом.

  • Сочевиця червона - 1 склянок
  • Вода - 2 склянки
  • Рослинна олія - 20 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Сіль - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Спеції - За смаком
каша з червоної сочевиці - фото крок 1
1. Сочевиця - дуже корисний продукт. Ця каша - джерело білка, амінокислот, а також мікроелементів і вітамінів. Готується вона протягом години і відмінно поєднується з піджаркою з овочів.
каша з червоної сочевиці - фото крок 2
2. Ретельно моєму крупу, відправляємо її в каструлю. Заливаємо водою в пропорції 1 до 2. Доводимо до кипіння, але відразу не солимо. Варимо, поки вода не почне википати. Тільки тоді солимо і приправляємо за смаком.
каша з червоної сочевиці - фото крок 3
3. Тим часом робимо піджарку: на рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву, а в самому кінці додаємо часник. Смажимо до готовності, після чого відставляємо.
каша з червоної сочевиці - фото крок 4
4. Коли вся вода википить, додаємо нашу піджарку і гарненько все перемішуємо. Частина піджарки викладаємо зверху перед подачею. В пост таку кашу можна їсти зі свіжими і солоними овочами.

Схожі рецепти