Каша з червоної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Корисна каша з червоної сочевиці готується просто в домашніх умовах. Вона ідеально підходить для поста, є вельми ситної і смачної. Так що якщо любите корисну їжу - дивіться рецепт!
Смачна каша з червоної сочевиці - це не тільки корисний гарнір, але і дуже корисний продукт, багатий білком, вітамінами і амінокислотами. В пост каша з червоної сочевиці - і зовсім незамінний блюдо. З нею відмінно поєднуються свіжі і мариновані овочі. А для звичайного обіду сочевиця непогано гармонує з птахом.
- Сочевиця червона - 1 склянок
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 20 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
- Спеції - За смаком

1. Сочевиця - дуже корисний продукт. Ця каша - джерело білка, амінокислот, а також мікроелементів і вітамінів. Готується вона протягом години і відмінно поєднується з піджаркою з овочів.

2. Ретельно моєму крупу, відправляємо її в каструлю. Заливаємо водою в пропорції 1 до 2. Доводимо до кипіння, але відразу не солимо. Варимо, поки вода не почне википати. Тільки тоді солимо і приправляємо за смаком.

3. Тим часом робимо піджарку: на рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву, а в самому кінці додаємо часник. Смажимо до готовності, після чого відставляємо.

4. Коли вся вода википить, додаємо нашу піджарку і гарненько все перемішуємо. Частина піджарки викладаємо зверху перед подачею. В пост таку кашу можна їсти зі свіжими і солоними овочами.