Каррі з червоної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, страви з сочевиці настільки смачні і яскраві, що не вимагають ні м'яса, ні риби, ні інших доповнюють продуктів (хоч прекрасно з ними поєднуються). Каррі з червоної сочевиці - підтвердження.
Рецепт, як приготувати каррі з червоної сочевиці, досить простий і нетрудомісткий. Буквально 40-50 хвилин - і у вас готовий повноцінний вечерю, який порадує всю родину. Таке блюдо чудово підійде вегетаріанцям і доведе, що навіть харчування вегетаріанців може бути повноцінним, ситним і, звичайно ж, дуже смачним! Так що дуже раджу до приготування дане блюдо. До речі, подавати його я раджу з салатом зі свіжих овочів. Приємного!
- Сочевиця червона - 1, 5 склянки
- Лук білий - 1 штука
- Каррі-паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Порошок каррі - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Чилі - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Імбир свіжий - 10 грам
- Томатне пюре - 4-5 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сочевицю промийте 3-4 рази в холодній воді, поки зливається вода не буде повністю прозорою. Потім залийте сочевицю водою, доведіть до кипіння і варіть до готовності 15-20 хвилин, не забудьте посолити.
Лук поріжте на невеликі кубики.
Обсмажте цибулю в рослинній олії до прозорості. Така кількість цибулі буде смажитися хвилин 10-12 на повільному вогні. Потім до цибулі відправте каррі-пасту, порошок каррі, kurkumu, чилі, цукор, сіль, подрібнені часник і імбир, а також томатне пюре.
Все це добре перемішайте і потримайте на вогні ще 2-3 хвилини, часто помішуючи.
Надішліть в сковороду сочевицю, перемішайте. Блюдо готово!