Дав з червоної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Дав - популярна страва індійської кухні на основі бобових. Існує безліч варіантів його приготування, я ділюся своїм варіантом, як приготувати дав з червоної сочевиці.
Головна перевага страви в тому, що червону сочевицю не потрібно замочувати, а значить на приготування потрібно менше часу. Завдяки кокосовому молоку блюдо виходить помірно пряним і гострим. Дав може бути різної консистенції. У рецепті вказано кількість інгредієнтів для густого дала, який смачно їсти разом з рисом. Якщо ви хочете консистенцію як у супу, то збільште кількість рідини в два рази.
- Червона сочевиця - 100 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Кокосове молоко - 150 мілілітрів
- Помідор - 100 грам
- Морква - 1/2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Імбир - 1/4 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Перець чилі - 1/2 чайних ложки
- Сухий часник - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кокосова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Розтопіть шматочок кокосового масла, обсмажте спеції до розкриття аромату.
Наріжте помідори і морква на скибочки середнього розміру.
Обсмажте їх на сковороді разом зі спеціями 3-4 хвилини.
Промийте сочевицю, додайте її на сковороду. Перемішайте, пару хвилин продовжуйте обсмажувати.
Додайте воду, кокосове молоко і сіль. Знизьте вогонь до середньо-низького і залиште сочевицю варитися під кришкою.
Готова сочевиця буде приблизно через 15 хвилин. В кінці вичавіть з лимона 1-2 столових ложки соку і перемішайте все.
Дав з червоної сочевиці готовий, смачного!