Мунг дав
(покроковий рецепт з фото)
Мунг дав - це дуже смачний, ситний, корисний і трохи гострий індійський суп з квасолі маш. Багато індійські кухарі використовують саме маш в супи, тому що вони готуються дуже швидко.
В Індії цей суп вважають протизапальну і використовують для очищення організму. Хочете дізнатися, як приготувати мунг дав, наприклад, замість бульйону в холодну пору року? Дуже просто! Крім того він сподобається абсолютно всім, так як він вегетаріанський. До речі якщо ви не знаєте де купити квасоля "маш" то можна замінити її сочевицею.
- Квасолі - 100 грам
- Горох - 100 грам
- Кокосового масла - 2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Імбир - 1/2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Селера - 1/4 штуки
- Вода - 650 мілілітрів
- Сіль - 3/4 чайних ложки
1
Замочіть горох і маш на ніч або хоча б на 6 годин. Процідіть і сполосніть водою.
2
У глибоку сковороду налийте олію і нагрійте на середньому вогні.
Додайте насіння кмину, лавровий лист і сушений червоний перець чилі, смажте протягом декількох секунд.
Додайте насіння кмину, лавровий лист і сушений червоний перець чилі, смажте протягом декількох секунд.
3
Додайте імбир, часник, цибуля і обсмажуйте протягом 4-5 хвилин або поки цибуля не стане напівпрозорим.
4
Додайте всі спеції і перемішайте протягом декількох секунд.
5
Додайте в сковороду селера і помідори, готуйте протягом 4-5 хвилин до м'якості овочів.
Додайте промиту квасолю, сіль і воду.
Перемішайте і готуйте, поки боби не стануть дуже м'якими.
Додайте промиту квасолю, сіль і воду.
Перемішайте і готуйте, поки боби не стануть дуже м'якими.
6
Пробуйте на сіль і спеції. Додайте більше гострих спецій, якщо потрібно. Додайте ще води, якщо необхідно. Подавайте гарячим зі свіжим коріандром і рисом.