Масурі-дав
(покроковий рецепт з фото)
Що потрібно в холодну пору року, та ще й в пост? "масурі-дав" - густий, ситний гострий суп з червоної сочевиці з приголомшливим букетом східних спецій. Це одне з популярних страв індійської кухні.
Індійська кухня багата простими, але приголомшливо смачними стравами. Їх секрет в додаванні правильного поєднання спецій. Але, якщо якась спеція вам не до смаку, просто не додавайте її. У цьому рецепті, як приготувати "масурі-дав", багато гострих спецій. Їх використовують в Індії як природні антисептики і антиоксиданти, т. До. Там дуже спекотно, всі продукти швидко псуються. Тому ви можете додати гострий перець чилі тільки на свій смак або не додавати зовсім. Готуйте з задоволенням!
- Сочевиця - 2 склянки
- Вода - 4 склянки (або бульйон)
- Цибуля - 1 штука
- Перець чилі мелений - За смаком (або свіжий без насіння)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 2 штуки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки (або свіжий - 10 г )
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Braai - 1 пучок (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти.
Сочевицю промийте і варіть в окропі протягом 10 хвилин.
Додайте по 1/2 немає. L. Куркуми і приправи "гарам масала", варіть ще 5 хвилин і посолити.
В цей час на розігрітій олії пасеруйте очищені та подрібнені цибулю і часник до м'якості. Якщо використовуєте свіжі імбир і пекучий перець, то додайте їх на цьому етапі в сковороду, обсмажте 2 хвилини. Потім додайте інші спеції, перемішайте.
Додайте подрібнені помідори, кінзу і тушкуйте протягом 5 хвилин.
Додайте обсмажування в сочевицю, варіть під закритою кришкою 3-4 хвилини.
Подавайте до столу гарячим. Смачного!