Морозиво «Дав»
(покроковий рецепт з фото)
Морозиво "давши" - це традиційний вершковий пломбір в шоколаді з додаванням горішків (або без них). Морозиво виходить шовковистим, густим, неймовірно смачним!
Приготовим мороженое "дав" в домашніх умовах. Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном, потім вводимо їх в підігріте молоко. Доводимо масу до загустіння на повільному вогні. Отриману масу вводимо в збиті вершки. Також можна додати горішки. Розкладаємо майбутнє морозиво за формами для морозива пломбір, вставляємо дерев'яні палички. Заморожуємо морозиво протягом декількох годин в морозилці, потім дістаємо і поливаємо розтопленим шоколадом і ще раз заморожуємо до готовності. Хай щастить!
- Вершки - 350 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Шоколад - За смаком
- Горішки - За смаком (будь-які, але можна і без них)
Молоко нагрейте, а жовтки розітріть з цукром і ваніліном. Введіть жовткова масу в молоко, доведіть масу до загустіння на повільному вогні.
Сливки збийте до міцних піків.
Вводимо в вершки молочно-жовткову масу і перемішуємо. За бажанням додайте подрібнені в ступці горішки. Розкладаємо отриману масу в форму для морозива пломбір і ставимо в морозилку на кілька годин.
Через пару годин дістаємо морозиво з холодильника і поливаємо розтопленим шоколадом. Ще раз заморожуємо до твердості. Смачного!