Сирно-вершковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-вершковий соус підійде в якості заправки до різноманітних страв. Він відмінно поєднується з усіма видами пасти. Його можна прикрасити зеленню і подати з грінками або сухариками до столу.
Цей соус слід подавати до столу відразу ж після приготування. Поки він залишається гарячим, він буде рідким. Потім, після повного охолодження, він може сильно загуснути. До того ж, холодний соус може легко расслоиться. Щоб дізнатися, як приготувати сирно-вершковий соус, прочитайте цей рецепт.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир твердий - 170 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (вищого сорту )
- Вершкове масло - 30 грам

Поставте на плиту сковороду, розігрійте її. Зменшіть вогонь до мінімуму і викладіть на сковорідку борошно.

Додайте до борошна рубане на шматочки вершкове масло. Так як в цьому соусі присутні жирні вершки, Намагайтесь не зловживати з маслом, інакше соус вийде занадто важким і жирним.

Дочекайтеся, пака масло розійдеться. Пасеруйте його з борошном на сковороді близько трьох хвилин, постійно помішуючи, щоб мука не підгоріла.

Влийте до борошна і маслу вершки. Чим жирніше будуть вершки, тим густіше вийде соус. Краще вибирати продукт із середнім відсотком жирності.

Прогрійте соус протягом трьох хвилин, потім натріть на тертці твердий сир і викладіть його в сковороду. Ретельно перемішуйте, поки він повністю не розчиниться. Подавайте соус, прикрасивши його зеленню.