Сирно-вершковий торт
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний сирно-вершковий торт стане улюбленцем у вашому будинку. А прошарок з варення надає йому додаткової чарівності. Нижче -Докладний рецепт того, як приготувати сирно-вершковий торт.
Торт прекрасно поєднується з фруктами, тому замість варення можна використовувати ягоди або фрукти. Для прикраси торта відкладіть трохи збитих вершків і варення. Це прекрасне ласощі має настоятися перед подачею, щоб стати ніжним.
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 270 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Желатин пластинки - 12 штук
- Сир - 500 грам
- Сік 2 лимонів - 2 штуки
- Варення або джем - 400 мілілітрів
- Вершки - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
1. З вершкового масла, борошна, 70 грам цукру і яйця замісити тісто. Оберніть його в харчову плівку і ненадовго приберіть в холодильник.
2. Далі розкачати тісто в пласти, розділивши її на два. Викладіть пласт на дно рознімної форми діаметром 24-26 см. Випікайте кожен пласт в духовці при температурі 200 градусів 10-15 хвилин.
3. Один з спечених коржів поріжте на 12 трикутних частин, поки не охолов. Дно форми застеліть пергаментним папером і покладіть цілий корж.
4. 4 пластинки желатину замочіть в невеликій кількості холодної води. Потім відіжміть і розпустіть желатин до повного розчинення на повільному вогні. Додайте пару ложок варення. Після змішайте желатинову масу з рештою варенням і покрийте їм корж на дні форми.
5. Вичавіть сік з 2 лимонів. Замочіть у воді залишилися пластинки желатину. У мисці змішайте сир, цукор і половину віджатого лимонного соку. Желатин розтопіть разом з рештою лимонним соком, і після його розчинення, перемішайте з сиром. Поставте в холодильник на деякий час.
6. Збийте вершки і акуратно введіть у охолоджену сирну масу. Повчитися крем викладіть поверх шару з варенням і обережно розрівняйте лопаткою. Приберіть торт в холодильник на ніч.
7. Після того, як сирно-вершкова маса застигне, акуратно звільніть торт від бортів форми. Зверху викладіть трикутники другого коржа і присипте цукровою пудрою.