Хліб сирно-вершковий з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом-новинкою, який розповість як приготувати хліб сирно-вершковий з зеленню. Його для себе відкрила зовсім недавно. Хліб виходить неймовірно ніжним, пишним і ароматним.
Повітряний білий хліб, спечений в духовці за цим рецептом - це насолода тонким смаком і неповторним ароматом. Готується він просто і порівняно не довго, час «від муки до столу» становить близько двох годин, але це того варте. Ви будете здивовані, відрізаючи ножем від нього кусень: ніжне мереживо, одягнене в крихкий панцир. А якщо ще намазати вершковим маслом і з свіжозавареним чаєм його покуштувати - дійсно насолоду. Печіть хліб самі, не пошкодуєте!
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 180 грам (знежирений)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Суміш перців - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
Змішайте дріжджі, молоко, сир і цукор (все повинно бути кімнатної температури).
До розведеним дріжджам вбийте яйце, додайте сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте.
Змішайте посічену петрушку, суміш перців і додайте в тісто.
Додавайте просіяне борошно порціями і вимішайте тісто до еластичного стану.
Тісто накрийте рушником і відправте в тепло на 1 час.
Після закінчення години тісто обомніте і сформуйте хліб.
Перекладіть хліб в форму, змащену вершковим маслом. Хліб теж змастіть розтопленим маслом, posyp'te паприки, зробіть надрізи гострим ножем. Залиште для вистоювання на 30 хвилин, після чого випікайте при температурі 200 градусів до готовності.