Рецепт Хліб сирно-вершковий з зеленню фото

Хліб сирно-вершковий з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Зелень , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ділюся з вами рецептом-новинкою, який розповість як приготувати хліб сирно-вершковий з зеленню. Його для себе відкрила зовсім недавно. Хліб виходить неймовірно ніжним, пишним і ароматним.

Опис приготування:

Повітряний білий хліб, спечений в духовці за цим рецептом - це насолода тонким смаком і неповторним ароматом. Готується він просто і порівняно не довго, час «від муки до столу» становить близько двох годин, але це того варте. Ви будете здивовані, відрізаючи ножем від нього кусень: ніжне мереживо, одягнене в крихкий панцир. А якщо ще намазати вершковим маслом і з свіжозавареним чаєм його покуштувати - дійсно насолоду. Печіть хліб самі, не пошкодуєте!

  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 180 грам (знежирений)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Суміш перців - За смаком
  • Петрушка - 1 пучок
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 1
Змішайте дріжджі, молоко, сир і цукор (все повинно бути кімнатної температури).
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 2
До розведеним дріжджам вбийте яйце, додайте сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте.
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 3
Змішайте посічену петрушку, суміш перців і додайте в тісто.
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 4
Додавайте просіяне борошно порціями і вимішайте тісто до еластичного стану.
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 5
Тісто накрийте рушником і відправте в тепло на 1 час.
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 6
Після закінчення години тісто обомніте і сформуйте хліб.
хліб сирно-вершковий з зеленню - фото крок 7
Перекладіть хліб в форму, змащену вершковим маслом. Хліб теж змастіть розтопленим маслом, posyp'te паприки, зробіть надрізи гострим ножем. Залиште для вистоювання на 30 хвилин, після чого випікайте при температурі 200 градусів до готовності.

Схожі рецепти