Борщ без буряка
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, як приготувати борщ без буряка? А чи можливо це взагалі? Адже без цього овочі не буде звичного нам насиченого червоного кольору. Але насправді це не так. Дивіться самі!
Всі інші інгредієнти в супі я зберегла, тому колір залишився, хоч і не такий сильний, оскільки є томатна паста і помідори. Наваристі страва виходить нітрохи не гірше, ніж класичне, адже воно також вариться на м'ясі. Вам буде легко готувати цей суп, якщо ви раніше вже варили борщі.
- Свинина - 700 грам (на кісточці)
- Білокачанна капуста - 0, 5 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки (червоний)
- Помідор - 3 штуки
- Картопля - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вода - 3 L
- Зелень - За смаком
Промите м'ясо відварити в підсоленій воді з лавровим листом протягом 1, 5-2-х годин. Потім бульйон процідити і знову доведіть до кипіння.
Дрібно наріжте капусту. Додайте її в киплячий бульйон.
Потім в суп додайте нарізаний і очищений картопля.
Морква очистіть, промийте і натріть на дрібній тертці. Очищену цибулю наріжте дрібними кубиками. Обсмажте овочі в рослинному маслі до м'якості.
У сковороду додайте перець, нарізаний невеликий соломкою. Перемішайте.
Потім в сковороду внесіть помідори, нарізані часточками, і томатну пасту. Тушіте 3 хвилини. Ще раз перемішайте.
В кінці додайте спеції, сіль і подрібнений часник. Перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте зажарку в суп, коли картопля вже буде готовий.
М'ясо розірвіть на невеликі шматочки. Додайте його в суп.
В готовий борщ додайте зелень і сіль за смаком. Смачного!