Борщ з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Для нас борщ - це звичне і улюблене блюдо, а ось в Європі, Америці - він справжні ласощі. Розповім, як приготувати борщ їх буряка - це смачне і ситне блюдо для сімейної вечері.
Варіантів приготування борщу дуже багато. Його роблять на м'ясному бульйоні, переважно свинячому або яловичому. Можна і зовсім обійтися без бульйону, а зварити його на воді. Відмінною рисою борщу є його насичений червоний колір, який залежить від буряка і методу її приготування.
- Буряк - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Вода - 2 L
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Картопля - 5 штук
- Капуста - 0, 5 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 2-3 зубчиків
1
Очистіть буряк і вимийте, натріть її на крупній тертці. Очистіть моркву і цибулю, моркву натріть на тертці, а цибулю подрібніть. Очистіть картоплю і наріжте кубиками, капусту нашаткуйте. Помідори наріжте кубиками.
2
Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть буряк і морква, потім додайте помідори. Влийте 2 толові ложі води і вичавити сік половинки лимона, тушкуйте вміст 15-20 хвилин.
3
У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, потім перекладіть овочі і посоліть.
4
Викладіть в каструлю картоплю і капусту, готуйте до м'якості овочів.
5
Окремо обсмажити цибулю на розпеченій сковороді до золотистого кольору, потім перекладіть його в каструлю.
6
За смаком посоліть і поперчіть, додайте подрібнений часник, петрушку, лавровий лист. Прогрійте ще кілька хвилин і вимикайте вогонь.
7
Перед подачею наполягайте борщ 15 хвилин, потім розкладіть по тарілках, прикрасьте сметаною і зеленню. Смачного!