Вареники з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Зібравши урожай чорної смородини можна приготувати незвичайні і дуже ароматні вареники. Начинка з чорною смородиною - це так смачно, що пальчики оближеш.
Найчастіше влітку готують вареники з начинкою з ягід. Найчастіше - це полуниця і вишня. Але не варто забувати про чорну смородину. Вареники з чорною смородиною - це ситно, смачно і ніхто не зможе встояти перед таким десертом.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Вода - 200 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Чорна смородина - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для вареників з чорною смородиною.
Просійте борошно в миску, всипте сіль, цукор і влийте звичайну воду кімнатної температури. Перемішайте до появи характерної борошняної крихти.
Вбийте в тісто куряче яйце.
Влийте рослинне масло. З ним тісто буде більш еластичним.
Замісити м'яке пружне тісто, залиште відпочивати під рушником на 15-20 хвилин.
Розділіть тісто на дві рівні частини, кожну тонко розкачати.
Звичайним склянкою видавити гуртки. У центр кожного гуртка викладіть начинку: сахар и смородину. Цукора на кожен вареник кладіть близько 0, 5 середня лінія, смородину заздалегідь вимийте і просушіть. У кожен вареник вкладіть приблизно 6-8 шт. В залежності від розміру ягід.
Кінець кліпу Варенников.
Закип'ятіть воду, додайте дрібку солі і складіть вареники. Перемішайте і варіть 5 хвилин після того, як вареники спливуть в воді.
Готові вареники з чорною смородиною дістаньте з води і відразу подавайте до столу. Смачного!