Чізкейк з чорною смородиною без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки тому, що в цьому рецепті головними інгредієнтами виступають сир, смородина і горіхи, ми можемо сміливо назвати чізкейк з чорною смородиною без випічки корисним низькокалорійним десертом.
Кожній господині варто знати, як приготувати чізкейк з чорною смородиною без випічки - відмінний корисний десерт, який тане в роті! Інгредієнти даного чизкейка можна злегка замінити, наприклад, в якості основи взяти не солодку соломку, а печиво, а смородину замінити малиною або чорницею. Обов'язково візьміть горіхи, щоб надати основі додатковий відтінок смаку. Сир краще всього перебити блендером або протерти через сито.
- Соломка - 40 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Вівсяні пластівці - 100 грам
- Сир - 450 грам
- Чорна смородина - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Желатин - 15 грам
- Молоко - 100 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Білок - 1 штука
- Вершки 33% - 200 мілілітрів
1. Соломку і горіхи перебейте блендером, додайте вівсяні пластівці, цукрову пудру, білок і перемішайте. Викладіть основу в форму, покриту пергаментом, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
2. Приготуйте сирну масу: сир змішайте з молоком, желатин залийте водою і відставте. Смородину змішайте з цукром і водою, підігрійте масу і дайте цукру розчинитися.
3. Прокип'ятіть ягоди протягом 3-4 хвилин. Збийте вершки до стійких піків і залиште в холодильник. Сир з молоком перебейте блендером. Частина сирної маси відкладіть в сторону.
4. Смородину перебейте блендером, дайте злегка охолонути і додайте через сито в більшу частину сирної маси. Перемішайте. У кожну частину сирної маси додайте збиті вершки і перемішайте лопаткою.
5. Желатин підігрійте і додайте до обох частин сирної маси. Викладіть шар рожевого чизкейка на основу, відправте в холодильник на 40 хвилин. Потім зверху вилийте білу частину чизкейка і відправте в холодильник на 3 годину. Смачного!