Пісочний пиріг з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Всіх любителів ягідних десертів може зацікавити цей вельми простий рецепт пісочного пирога з чорною смородиною і повітряної начинкою. Дуже смачно, ніжно і неймовірно апетитно!
Цей нескладний пісочний пиріг з чорною смородиною в домашніх умовах - ідеальне поєднання ситної і легкої випічки. Корж виходить дуже хрустким, а верх - ніжним і соковитим. Ягідки найкраще використовувати як при випічки, так і перед подачею пирога на стіл, прикрасивши його зверху.
- Борошно - 1.5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам(100 грам тісто, 100 грам - начинка)
- Яйце - 2 штуки
- Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Чорна смородина - 300 грам
1. Для початку варто зайнятися коржем. У глибоку ємність просійте борошно і розпушувач. Перемішайте.
2. Акуратно відокремте жовтки і додайте їх в тісто (білки відкладіть, вони нам знадобляться). Всипте цукор, викладіть вершкове масло. Також для аромату в рецепт приготування пісочного пирога з чорною смородиною можна додати трохи цедри апельсина або лимона. Перемішайте все як слід до однорідності.
3. Викладіть тісто у жароміцних форму. Надішліть в холодильник хвилин на 20.
4. Після потрібно розігріти духовку і відправити туди корж хвилин на 15-25 (в залежності від обсягу форми і товщини тесту). Краї повинні трохи підрум'яниться. Дістаньте корж і дайте йому трохи охолонути.
5. Саме час зайнятися начинкою. Для цього в глибоку миску надішліть білки з дрібкою солі і збийте. Додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Збивайте масу не менше 5 хвилин, поки не утворюються щільні піки.
6. Вимийте ягоди і добре просушіть паперовим рушником. Цей пісочний пиріг з чорною смородиною в домашніх умовах буде подаватися зі свіжими ягодами в якості прикраси, тому додається в начинку тільки половина. Акуратно перемішайте.
7. Викладіть збиті білки з ягодами на корж і розрівняйте. Надішліть форму в духовку хвилин на 10-12.
8. Коли утворюється рум'яний верх, пиріг можна діставати. Після того, як він трохи охолоне, присипте його ягодами і можете подавати до столу.
9. Ось такий зовсім нескладний варіант, як приготувати пісочний пиріг з чорною смородиною. При бажанні його також можна доповнити морозивом, буде ще смачніше!
Смачного.
Смачного.