Рецепт Пісочний пиріг з чорною смородиною фото

Пісочний пиріг з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Смородина, Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Всіх любителів ягідних десертів може зацікавити цей вельми простий рецепт пісочного пирога з чорною смородиною і повітряної начинкою. Дуже смачно, ніжно і неймовірно апетитно!

Цей нескладний пісочний пиріг з чорною смородиною в домашніх умовах - ідеальне поєднання ситної і легкої випічки. Корж виходить дуже хрустким, а верх - ніжним і соковитим. Ягідки найкраще використовувати як при випічки, так і перед подачею пирога на стіл, прикрасивши його зверху.

  • Борошно - 1.5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 200 грам(100 грам тісто, 100 грам - начинка)
  • Яйце - 2 штуки
  • Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Чорна смородина - 300 грам
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 1
1. Для початку варто зайнятися коржем. У глибоку ємність просійте борошно і розпушувач. Перемішайте.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 2
2. Акуратно відокремте жовтки і додайте їх в тісто (білки відкладіть, вони нам знадобляться). Всипте цукор, викладіть вершкове масло. Також для аромату в рецепт приготування пісочного пирога з чорною смородиною можна додати трохи цедри апельсина або лимона. Перемішайте все як слід до однорідності.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 3
3. Викладіть тісто у жароміцних форму. Надішліть в холодильник хвилин на 20.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 4
4. Після потрібно розігріти духовку і відправити туди корж хвилин на 15-25 (в залежності від обсягу форми і товщини тесту). Краї повинні трохи підрум'яниться. Дістаньте корж і дайте йому трохи охолонути.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 5
5. Саме час зайнятися начинкою. Для цього в глибоку миску надішліть білки з дрібкою солі і збийте. Додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Збивайте масу не менше 5 хвилин, поки не утворюються щільні піки.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 6
6. Вимийте ягоди і добре просушіть паперовим рушником. Цей пісочний пиріг з чорною смородиною в домашніх умовах буде подаватися зі свіжими ягодами в якості прикраси, тому додається в начинку тільки половина. Акуратно перемішайте.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 7
7. Викладіть збиті білки з ягодами на корж і розрівняйте. Надішліть форму в духовку хвилин на 10-12.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 8
8. Коли утворюється рум'яний верх, пиріг можна діставати. Після того, як він трохи охолоне, присипте його ягодами і можете подавати до столу.
пісочний пиріг з чорною смородиною - фото крок 9
9. Ось такий зовсім нескладний варіант, як приготувати пісочний пиріг з чорною смородиною. При бажанні його також можна доповнити морозивом, буде ще смачніше!
Смачного.

Схожі рецепти