Пиріг з чорною смородиною і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати пиріг з чорною смородиною і сиром. Виходить дуже швидкий, але насичений і апетитний пиріг. Він сподобається всім любителям цікавої домашньої випічки!
Цей пиріг з чорною смородиною і сиром в домашніх умовах готується легко і виходить незмінно смачним. Він обов'язково сподобається і вам, і вашим близьким. Соковитий і ситний, він об'єднує в собі ніжний сирний шар з кислуватими ягодами. І все це - на здобної листкової "подушці" . Обов'язково спробуйте цей пиріг!
- Тісто листкове - 500 грам
- Смородина чорна - 150 грам
- Лимонна цедра - За смаком
- Цукор - 1 Склянка (половина - для ягід, половина - для сиру + ще трохи для присипки пирога зверху)
- Яйце - 1 штука (жовток - в сир, білок - для змазування пирога зверху)
- Сир - 200 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Тісто розморозимо, розділився на дві частини. Кожну частину розгортаємо в пласт. Нижній застилає в форму для запікання. Він повинен бути більше за розміром, щоб сформувати бортики. А бортики повинні трохи звисати з країв форми. Зробіть дірочки в нижньому шарі виделкою, щоб тісто не здіймалося в невідповідних місцях. Час, що залишився тісто відкладіть поки в сторону.
2. Далі робимо сирну начинку. Змішаємо сир, півсклянки цукру і яєчний жовток. Якщо сир великий, зернистий і однорідної консистенції не вийшло, додайте ще одне яйце. Сирну пасту викладаємо тепер поверх тесту.
3. Смородину змішаємо з цукром, що залишився, крохмалем і цедрою. Ставимо на маленький вогонь (або на дві хвилини відправимо в мікрохвильовку). Ягоди повинні тільки трохи пустити сік, щоб цукор і крохмаль почали танути. Виливаємо цю суміш поверх сиру.
4. Наверх викладаємо залишився пласт тесту. Скріплюємо краю двох пластів так, щоб вийшов гарний бортик. По центру я вирізала ножем сердечко. Смажена збитим білком, посиплемо цукром. Запікаємо 30-40 хвилин, поки верх не стане рум'яним. Готово!