Рецепт Пісний пиріг з чорною смородиною фото

Пісний пиріг з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Якщо хочете порадувати себе і близьких прекрасним пісним пирогом з чорною смородиною, то скористайтеся варіантом приготування з цього рецепта. Випічка виходить ароматною і смачною, з кислинкою.

Цей рецепт дуже зручний і простий у приготуванні. На нього не потрібно великих фінансових і тимчасових витрат. Навіть у починаючої господині він вийде без клопоту з першого разу. Склад тесту без тваринних жирів і яєць. Він прекрасно підійде і тим, хто піклується про свою фігуру. Фактично в ньому невисока число калорій в порівнянні з здобної випічкою. Такий варіант сподобається не тільки вашим домочадцям, але і гостям, запрошеним на чай. Скористайтеся цим смачним рецептом пісного пирога з чорною смородиною.

  • Борошно пшеничне - 3, 25 склянки
  • Цукор - 1, 3 склянки
  • Масло рослинне - 0, 75 склянки
  • Вода - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Смородина чорна - 2 склянки
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 1
1. Змішайте борошно, сіль і цукру в одній міскочке.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 2
2. Влийте холодну воду. Починайте замішувати тісто. В кінці додайте рослинне масло.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 3
3. Ягоди чорної смородини пересипьтецукром і крохмалем. При використанні заморожених ягід необхідно розморозити їх і злийте зайву вологу.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 4
4. Розподіліть частина тесту (трохи більше половини) по дну форми для запікання. Останню можна змастити маслом або застелити папером для випічки.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 5
5. Зверху тесту викладайте начинку.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 6
6. Зробіть з тіста своєрідні Бортко, щоб ягідних начинка не вилилася з пирога і напевно залишилася всередині.
пісний пиріг з чорною смородиною - фото крок 7
7. З тесту підготуйте крихти. Розсипте їх по поверхні начинки. Надішліть пиріг випікатися на 40 - 50 хвилин (в залежності від духовки). Температура - 170-180 градусів. Готовий пиріг повинен постояти кілька годин, перш ніж його почнете різати. Тепер ви знаєте, як приготувати пісний пиріг з чорною смородиною, спробуйте такий варіант випічки повторити у себе вдома, порадуйте своїх домочадців. Приємного чаювання!

Схожі рецепти