Пісний пиріг з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете порадувати себе і близьких прекрасним пісним пирогом з чорною смородиною, то скористайтеся варіантом приготування з цього рецепта. Випічка виходить ароматною і смачною, з кислинкою.
Цей рецепт дуже зручний і простий у приготуванні. На нього не потрібно великих фінансових і тимчасових витрат. Навіть у починаючої господині він вийде без клопоту з першого разу. Склад тесту без тваринних жирів і яєць. Він прекрасно підійде і тим, хто піклується про свою фігуру. Фактично в ньому невисока число калорій в порівнянні з здобної випічкою. Такий варіант сподобається не тільки вашим домочадцям, але і гостям, запрошеним на чай. Скористайтеся цим смачним рецептом пісного пирога з чорною смородиною.
- Борошно пшеничне - 3, 25 склянки
- Цукор - 1, 3 склянки
- Масло рослинне - 0, 75 склянки
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Смородина чорна - 2 склянки
1. Змішайте борошно, сіль і цукру в одній міскочке.
2. Влийте холодну воду. Починайте замішувати тісто. В кінці додайте рослинне масло.
3. Ягоди чорної смородини пересипьтецукром і крохмалем. При використанні заморожених ягід необхідно розморозити їх і злийте зайву вологу.
4. Розподіліть частина тесту (трохи більше половини) по дну форми для запікання. Останню можна змастити маслом або застелити папером для випічки.
5. Зверху тесту викладайте начинку.
6. Зробіть з тіста своєрідні Бортко, щоб ягідних начинка не вилилася з пирога і напевно залишилася всередині.
7. З тесту підготуйте крихти. Розсипте їх по поверхні начинки. Надішліть пиріг випікатися на 40 - 50 хвилин (в залежності від духовки). Температура - 170-180 градусів. Готовий пиріг повинен постояти кілька годин, перш ніж його почнете різати. Тепер ви знаєте, як приготувати пісний пиріг з чорною смородиною, спробуйте такий варіант випічки повторити у себе вдома, порадуйте своїх домочадців. Приємного чаювання!