Рецепт Кекс з чорною смородиною фото

Кекс з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачний, м'який і дуже вдалий кекс, який любить вся сім'я. Щороку я готую цей кекс кілька разів, тому що він чудово виходить як зі свіжою, так і з замороженої чорною смородиною.

Опис приготування:

Якщо ви будете готувати кекс зі свіжою смородиною, то її потрібно попередньо очистити від гілочок, промити і промокнути паперовим рушником від зайвої вологи. Заморожену чорну смородину можна відразу використовувати, розморожувати її не потрібно. У покроковому рецепті я розповім детально, як приготувати кекс з чорною смородиною.

  • Борошно пшеничне - 270 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Крем - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам (кімнатної температури)
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Ванілін - щіпка
  • Смородина чорна - 1, 5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
кекс з чорною смородиною - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
кекс з чорною смородиною - фото крок 2
Яйця з цукром і ваніліном збийте до пишної білої маси.
кекс з чорною смородиною - фото крок 3
Потім додайте сметану і розм'якшене вершкове масло. Збийте ще раз.
кекс з чорною смородиною - фото крок 4
Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і введіть в тісто. Воно виходить не дуже густим.
кекс з чорною смородиною - фото крок 5
Підготовлену смородину перемішайте з кукурудзяним крохмалем.
кекс з чорною смородиною - фото крок 6
Додайте смородину в тісто, акуратно перемішайте і викладіть тісто у форму, змащену олією. Силіконову я не змащую.
кекс з чорною смородиною - фото крок 7
Випікайте кекс в духовці 1 годину при температурі 180 градусів. Остудіть і перед подачею посипте цукровою пудрою.
кекс з чорною смородиною - фото крок 8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти