Кекс з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, м'який і дуже вдалий кекс, який любить вся сім'я. Щороку я готую цей кекс кілька разів, тому що він чудово виходить як зі свіжою, так і з замороженої чорною смородиною.
Якщо ви будете готувати кекс зі свіжою смородиною, то її потрібно попередньо очистити від гілочок, промити і промокнути паперовим рушником від зайвої вологи. Заморожену чорну смородину можна відразу використовувати, розморожувати її не потрібно. У покроковому рецепті я розповім детально, як приготувати кекс з чорною смородиною.
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Цукор - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам (кімнатної температури)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Ванілін - щіпка
- Смородина чорна - 1, 5 склянки
- Крохмаль кукурудзяний - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця з цукром і ваніліном збийте до пишної білої маси.
Потім додайте сметану і розм'якшене вершкове масло. Збийте ще раз.
Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і введіть в тісто. Воно виходить не дуже густим.
Підготовлену смородину перемішайте з кукурудзяним крохмалем.
Додайте смородину в тісто, акуратно перемішайте і викладіть тісто у форму, змащену олією. Силіконову я не змащую.
Випікайте кекс в духовці 1 годину при температурі 180 градусів. Остудіть і перед подачею посипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!