Дієтичні кабачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дотримуючись дієти, приготуйте дієтичні кабачки в духовці. Блюдо вийде соковитим, з рум'яною скоринкою і відмінним смаком. Його можна подавати як гарнір до запеченого чи відвареного м'яса, рибі, обожнювання.
Кабачки в духовці готуються буквально за 20-25 хвилин, але при цьому бажано перемішати блюдо хоч раз для рівномірного приготування. Сильно засмажувати його не потрібно, нарізка повинна залишитися соковитою. Подавати запечені кабачки можна зі сметаною або йогуртом з низьким вмістом жиру.
- Кабачок - 2-3 штук
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки (для змащування форми)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Кабачки промийте у воді, зріжте хвостики з обох сторін овочів і наріжте їх великими брусочками. Змастіть форму для запікання олією, найкраще - оливковою холодного віджиму. Викладіть у форму кабачкову нарізку.
Приправити сіллю і poperčite. По бажанню - додайте інші сушені прянощі: чебрець, розмарин.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть в ньому кабачки близько 25 хвилин. Через 15 хвилин перемішайте кабачкову нарізку у формі для рівномірного запікання.
Готову страву викласти на тарілку, подайте до столу з нежирним густим йогуртом без добавок або нежирної сметаною.