Котлети з червоної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете ввести в свій раціон більше бобових, то рекомендую почати з червоної сочевиці. Вона найкраще засвоюється організмом. У цьому рецепті я розповім, як приготувати з неї котлети.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати котлети з червоної сочевиці. Мал можна використовувати будь-який, мені подобається "для суші", тому що він краще тримає форму. У рецепті використовується шліфована червона сочевиця, але звичайна теж підійде. Постарайтеся не додавати багато борошна в котлети, це тільки зіпсує їх смак! Замість зазначених спецій можна взяти готові набори приправ "для котлет" або "для м'яса" . У складі котлет немає яєць і молочних продуктів, підійде для пісного і веганскої раціону. Котлетки виходять дуже смачними, ситними, з хрусткою скоринкою. Підійдуть до будь-якого гарніру.
- Сочевиця червона - 120 грам
- Мал - 80 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю замочіть в гарячій воді на півгодини. Потім промийте та висушіть за допомогою кухонного рушники.
Мал відварити до готовності за інструкцією.
Подрібніть сочевицю з цибулею і часником в м'ясорубці. Додайте спеції, перемішайте.
Потім додайте рис і борошно. Перемішайте фарш до однорідної консистенції.
Сформуйте з фаршу котлети.
Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Піде приблизно 3-5 хвилин на кожну сторону. Потім викладіть котлети на паперовий рушник, щоб зайва рідина вбралася.
Котлети з червоної сочевиці готові, смачного!