Королівський пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, тане в роті сирний пиріг з яблуками не залишить нікого байдужим! Такий десерт точно оцінять рідні та близькі. Ділюся чудовим рецептом!
Сьогодні розповім, як приготувати королівський пиріг з сиром і яблуками. Розсипчаста Пісочна основа, з начинкою з сиру і запечених яблук під повітряним, як хмаринка, шаром м'якого безе зверху, підкорить вас своїм чудовим смаком! Складно сказати звідки з'явилося таке "царське" назва у даній випічки, але смак у пирога виходить дійсно шикарний і безсумнівно він буде гідний меню навіть королів.
- Борошно - 240 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сир - 275 грам
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач тіста - 6 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти. Масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
З'єднайте розм'якшене масло і 50 грам цукру. Додайте два жовтки.
Збийте.
Додайте борошно, розпушувач і сіль.
Замісити тісто, зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Сир протріть через сито або подрібнити блендером. Додайте до нього 50 грам цукру і 2 жовтка. Перемішайте все ложкою до однорідності.
Яблука очистіть і наріжте часточками.
Розподіліть тісто по змащеній маслом формі, формуючи руками високі бортики. Змастіть дно і боки 2 ложками білка (ще не збитого), потім зверху викладіть сирну начинку.
Зверху по сиру розподіліть нарізані часточками яблука. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Додайте до білків цукор, що залишився і збийте їх до стійких піків.
Через 30 хвилин дістаньте форму з духовки.
Викладіть на гарячий пиріг збиті білки, рівномірно розподіляючи їх ложкою.
Надішліть форму в духовку ще на 10-15 хвилин. Безе має підрум'янитися, але залишитися м'яким.
Королівський пиріг з сиром і яблуками готовий. Дайте йому повністю охолонути, після чого наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Смачного!