Рецепт Картопля королівський фото

Картопля королівський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже простий і неймовірно смачний варіант повноцінного обіду чи вечері перед вами. Картопля по-царськи з курячим філе і апетитною сирною скоринкою нікого не залишить байдужим, я впевнена в цьому.

Опис приготування:

Це досить універсальне блюдо. Його можна приготувати на велику компанію, на вечерю для двох і не тільки на кожен день, але і на святковий стіл. Філе виходить дуже ніжним, а картопелька просочується смаками і ароматами і буквально тане в роті.

  • Філе - 4 штуки
  • Картопля - 12 штук (приблизно)
  • Сир - 500 грам
  • Майонез - 150 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
картопля королівський - фото крок 1
Філе вимийте і висушіть, картопля і цибуля очистіть.
картопля королівський - фото крок 2
Жароміцних форму змажте маслом і викладіть філе. Я його не відбиваю, щоб м'ясо було соковитіше.
картопля королівський - фото крок 3
Підсолити і поперчіть за смаком.
картопля королівський - фото крок 4
Наріжте тонкими півкільцями цибулю і викладіть зверху.
картопля королівський - фото крок 5
Картопля наріжте брусочками, підсолити (не забувайте, що сир і майонез солоні) і викладіть рівним шаром.
картопля королівський - фото крок 6
Зверху присипте все тертим сиром. Сиру не шкодуйте.
картопля королівський - фото крок 7
І змастіть майонезом (можна використовувати сметану). Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
картопля королівський - фото крок 8
Запікайте півтори години до рум'яної скоринки.
картопля королівський - фото крок 9
Ось така картопля по-царськи вийшла. Смачного!

Схожі рецепти