Картопля королівський
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і неймовірно смачний варіант повноцінного обіду чи вечері перед вами. Картопля по-царськи з курячим філе і апетитною сирною скоринкою нікого не залишить байдужим, я впевнена в цьому.
Це досить універсальне блюдо. Його можна приготувати на велику компанію, на вечерю для двох і не тільки на кожен день, але і на святковий стіл. Філе виходить дуже ніжним, а картопелька просочується смаками і ароматами і буквально тане в роті.
- Філе - 4 штуки
- Картопля - 12 штук (приблизно)
- Сир - 500 грам
- Майонез - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Філе вимийте і висушіть, картопля і цибуля очистіть.
Жароміцних форму змажте маслом і викладіть філе. Я його не відбиваю, щоб м'ясо було соковитіше.
Підсолити і поперчіть за смаком.
Наріжте тонкими півкільцями цибулю і викладіть зверху.
Картопля наріжте брусочками, підсолити (не забувайте, що сир і майонез солоні) і викладіть рівним шаром.
Зверху присипте все тертим сиром. Сиру не шкодуйте.
І змастіть майонезом (можна використовувати сметану). Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте півтори години до рум'яної скоринки.
Ось така картопля по-царськи вийшла. Смачного!