Дріжджовий пиріг з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто ще не пробував свої сили в приготуванні пирогів з дріжджового тіста, пропоную рецепт пирога, який виходить завжди. Головний секрет - свіжі дріжджі. А відмінний смак і вигляд я обіцяю!
Поспішаю поділиться рецептом самого вдалого тесту, з якого можна приготувати пиріг з будь-якими фруктами і ягодами. А якщо в другому кроці, наприклад, прибрати весь цукор, то можна сміливо готувати пиріг з несолодкої начинкою. Пробуйте, у Вас обов'язково вийде!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам(7-8 г сухого)
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Абрикоси - 350 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Приготуйте тісто. Для цього злегка підігрійте молоко. Додайте столову ложку цукру і дріжджі. Залиште масу на 10-15 хвилин, щоб дріжджі спінилися.
Додайте ванільний цукор, ще 4-5 столових ложок цукру, сіль і розтоплене вершкове масло.
Борошно просійте і частинами введіть в тісто, кожен раз ретельно вимішуючи.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце. Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі.
Дістаньте тісто з миски, обомніте і розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати в пласт і викладіть у форму для запікання.
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і наріжте невеликими шматочками. Тісто посипте крохмалем, щоб він згодом ввібрав абрикосовий сік, який виділиться в процесі випікання. Викладіть абрикоси на тісто.
Меншу частину тіста також розкачайте в пласт. Я вирішила прикрасити пиріг і зробила отвори за допомогою спеціального валика. Можна обійтися і без цього.
Змастіть пиріг збитим яйцем і дайте постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин.
Випікайте пиріг при температурі 175-180 градусів 45-50 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. За температурі теж орієнтуйтеся самі, оскільки все духовки різні.
Готовий пиріг дістаньте з духовки, охолодіть і подавайте до чаю. Приємного чаювання!