Пиріг з абрикосами (простий і смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Випікання - це ціле мистецтво, яким хочу поділитися з вами. Розповім рецепт, як приготувати пиріг з абрикосами (простий і смачний), який готую з тіста для кексів.
Замість абрикосів можна використовувати груші, сливи, персики або інші фрукти. Тут кожен грунтується на свої смакові переваги. Тісто для пирога готується дуже легко і швидко, тому така випічка настільки популярна у багатьох господинь. Ну що, переходимо від розмов до справи!
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 200 грам(150 грам для тіста, 50 грам для присипки)
- Ваніль - За смаком
- Крем - 120 грам (йогурт, кефір)
- Борошно - 300 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Абрикоси - 10-12 штук
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор, ваніль, щіпку солі. Перемішуємо все міксером.
2. Додаємо сметану і знову перемішуємо, кладемо по одному курячі яйця, після кожного перемішуємо масу міксером (віночком).
3. В окрему миску просіваємо борошно і розпушувач, перемішуємо.
4. До рідких складових порційно просіюємо борошно. Перемішуємо, виходить густе тісто.
5. Форму для випікання застилає пергаментом, змащуємо шматочком масла і присипаємо борошном. Виливаємо в неї тісто, розподіляємо його по всій формі.
6. Абрикоси миємо і поділяємо на 2 частини, видаляємо кісточку, викладаємо в тісто зрізом вгору, присипаємо цукром, так вийде карамельна скоринка.
7. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Остужаем його і подаємо до столу.