Простий пиріг з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати простий пиріг з абрикосами. Пиріг, з яким впорається кожна господиня. У цього пирога ніжна консистенція бісквіта, якої абрикоси надають свою кислинку і аромат.
Простий пиріг з абрикосами стане, мабуть, найкращим доповненням до чаю влітку, так як фрукти в цей час самі корисні і смачні. Саме завдяки ним пиріг виходить ніжним і вологим, так як під час приготування нарізані абрикоси дають сік. Крім абрикосів ви можете використовувати персики, нектарини або сливи, пироги вийдуть дуже смачними. Також раджу спробувати приготувати такий пиріг з додаванням кориці, вона дасть дуже приємний аромат.
- Борошно - 180 грам
- Крем 30% жирності - 250 грам
- Цукор - 140 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Абрикоси - 8-10 штук
1. Яйця кімнатної температури збийте з цукром протягом двох хвилин. Додайте жирну сметану і збивайте ще півхвилини. Просіяне борошно змішайте з содою, сіллю і розпушувачем.
2. З'єднайте обидві суміші і додайте апельсинову цедру. Перемішайте до однорідного стану і вилийте в застелену папером для випічки форму.
3. Зверху на тісто викладіть половинки абрикосів зрізом вгору і посипте цукром. Надішліть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
4. Залиште пиріг у формі на 10 хвилин при кімнатній температурі. Смачного!