Рецепт Закваска для житнього хліба фото

Закваска для житнього хліба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Дріжджі, Житнє борошно
На швидку руку
Заготовки

Аромат і смак хліба, приготованого на такій заквасці, набагато краще магазинного, спеченого на дріжджах. Приготувати закваску зовсім нескладно, одного разу приготована, вона послужить вам довго.

Я довго не наважувався приготувати закваску для житнього хліба в домашніх умовах, мені здавалося, що це дуже складно і безуспішно. А ще цих заквасок дуже багато, і треба вибрати і не помилитися. Але знаючи, який хліб печуть в наш час, я запасся терпінням і впевненістю, що все у мене вийде, надумав робити закваску. І ви, де я знайшов рецепт приготування закваски для житнього хліба? В бабусиних записах. Виявляється, моя мама в дитинстві їла тільки домашній хліб, який пекла бабуся на такий ось домашньої заквасці.

Тепер я повністю відязикався від дріжджів магазинних і покупного хліба і для випічки житнього хліба використовую тільки закваску за бабусиним рецептом. Свою закваску я робив 5 діб. Але знайте, що час, коли закваска буде готова, залежить від борошна, від якості води, від температури і від вологості в кімнаті. Так що стежте за своєю закваскою. А тепер - мій рецепт, як приготувати закваску для житнього хліба в домашніх умовах.

  • Житнє борошно - 250 грам
  • Тепла вода - 250 мілілітрів
закваска для житнього хліба - фото крок 1
Для початку нам потрібно змішати 50 г. Муки і 50 г. Теплої води. Гарненько перемішуємо все і відправляємо в невеликий посуд об'ємом десь на 2 L. Я використовую лоточок, мені так зручніше, але банку теж підійде. Накриваємо її рушником, щоб наша закваска не пересихала, ставимо в тепле місце і забуваємо про нашу закваску на добу.

Схожі рецепти