Закваска для житнього хліба
(покроковий рецепт з фото)
Аромат і смак хліба, приготованого на такій заквасці, набагато краще магазинного, спеченого на дріжджах. Приготувати закваску зовсім нескладно, одного разу приготована, вона послужить вам довго.
Я довго не наважувався приготувати закваску для житнього хліба в домашніх умовах, мені здавалося, що це дуже складно і безуспішно. А ще цих заквасок дуже багато, і треба вибрати і не помилитися. Але знаючи, який хліб печуть в наш час, я запасся терпінням і впевненістю, що все у мене вийде, надумав робити закваску. І ви, де я знайшов рецепт приготування закваски для житнього хліба? В бабусиних записах. Виявляється, моя мама в дитинстві їла тільки домашній хліб, який пекла бабуся на такий ось домашньої заквасці.
Тепер я повністю відязикався від дріжджів магазинних і покупного хліба і для випічки житнього хліба використовую тільки закваску за бабусиним рецептом. Свою закваску я робив 5 діб. Але знайте, що час, коли закваска буде готова, залежить від борошна, від якості води, від температури і від вологості в кімнаті. Так що стежте за своєю закваскою. А тепер - мій рецепт, як приготувати закваску для житнього хліба в домашніх умовах.
- Житнє борошно - 250 грам
- Тепла вода - 250 мілілітрів