Рецепт Закваска з житнього борошна фото

Закваска з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Хліб , Заготовки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

В даному рецепті я розповім, як приготувати закваску з житнього борошна в домашніх умовах. Дріжджі вам не знадобляться, адже закваска готується на основі води та житнього борошна. Дуже просто і доступно!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування закваски з житнього борошна. Запам'ятайте такий важливий момент: якщо на певному етапі ви помітили, що закваска перестала підніматися, додайте в банку воду і 2 ст. L. Житнього борошна, дочекайтеся, поки закваска не почне знову підніматися.

Дивіться, як приготувати закваску з житнього борошна. Хай щастить!

  • Борошно житнє - 200 грам (скільки візьме)
  • Борошно пшеничне - 200 грам (скільки візьме)
  • Вода - 400 мілілітрів (скільки візьме)
закваска з житнього борошна - фото крок 1
Підготуйте житнє борошно.
закваска з житнього борошна - фото крок 2
Підготуйте пшеничне цельнозерновую борошно.
закваска з житнього борошна - фото крок 3
Також знадобиться 50 мл відфільтрованої чистої води.
закваска з житнього борошна - фото крок 4
Змішайте по 2 немає. Ложки обох сортів борошна і залийте водою. Помістіть закваску в чисту банку. Зверху накрийте кришкою з дірочками. Залиште при кімнатній температурі на 1 день.
закваска з житнього борошна - фото крок 5
Через добу закваска почне бродити, на поверхні з'являться бульбашки.
закваска з житнього борошна - фото крок 6
Далі потрібно підгодовувати закваску, як тільки помітите, що вона почне осідати. Додайте ще по 25 грам житнього і пшеничного борошна, а також 50 мл води. Щоб спостерігати процес підняття можна поставити позначку маркером.
закваска з житнього борошна - фото крок 7
Через 10 годин я додаю ще по 50 грам борошна і 100 мл води.
закваска з житнього борошна - фото крок 8
Процес підживлення слід продовжувати 4-5 днів. Закваска повинна придбати приємний запах і суттєво піднятися. Перед подальшим використанням закваски рекомендується потримати її в холодильнику. Хай щастить!

Схожі рецепти