Закваска з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
В даному рецепті я розповім, як приготувати закваску з житнього борошна в домашніх умовах. Дріжджі вам не знадобляться, адже закваска готується на основі води та житнього борошна. Дуже просто і доступно!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування закваски з житнього борошна. Запам'ятайте такий важливий момент: якщо на певному етапі ви помітили, що закваска перестала підніматися, додайте в банку воду і 2 ст. L. Житнього борошна, дочекайтеся, поки закваска не почне знову підніматися.
Дивіться, як приготувати закваску з житнього борошна. Хай щастить!
- Борошно житнє - 200 грам (скільки візьме)
- Борошно пшеничне - 200 грам (скільки візьме)
- Вода - 400 мілілітрів (скільки візьме)
Підготуйте житнє борошно.
Підготуйте пшеничне цельнозерновую борошно.
Також знадобиться 50 мл відфільтрованої чистої води.
Змішайте по 2 немає. Ложки обох сортів борошна і залийте водою. Помістіть закваску в чисту банку. Зверху накрийте кришкою з дірочками. Залиште при кімнатній температурі на 1 день.
Через добу закваска почне бродити, на поверхні з'являться бульбашки.
Далі потрібно підгодовувати закваску, як тільки помітите, що вона почне осідати. Додайте ще по 25 грам житнього і пшеничного борошна, а також 50 мл води. Щоб спостерігати процес підняття можна поставити позначку маркером.
Через 10 годин я додаю ще по 50 грам борошна і 100 мл води.
Процес підживлення слід продовжувати 4-5 днів. Закваска повинна придбати приємний запах і суттєво піднятися. Перед подальшим використанням закваски рекомендується потримати її в холодильнику. Хай щастить!