Плов з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Експериментувати на кухні завжди приємно, так чому б не побалувати себе і близьких цікавим блюдом і не приготувати плов з ковбасою в домашніх умовах з курочкою і овочами.
Це дивно простий рецепт плову з ковбасою, який можна приготувати на обід або вечерю для всієї родини. Крім курки використовувати можна також яловичину або свинину, а також доповнити блюдо овочами за смаком.
- Курка - 1 штука
- Мал - 500-600 грам
- Грудинка або бекон - 200 грам
- Ковбаса - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Перецьь солодкий - 1-2 штук
- Перецьь чилі - 0, 5 штуки
- Вино - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції для плову - 1 щіпка
1. Цибулину і перець очистити і нарізати кубиками. Ковбасу можна використовувати абсолютно будь-яку, але краще взяти не дуже суху. Нарізати грудинку і подрібнити часник. Рецепт приготування плову з ковбасою можна доповнити також іншими м'ясними делікатесами.
2. Також необхідно ретельно промити рис і залишити його в воді на 3-5 хвилин. Тим часом вимити й обсушити курку, нарізану шматочками, посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції для курки.
3. У казан або сковороду з товстим дном налити рослинне масло і як слід розігріти. Відправити туди грудинку і трохи обсмажити.
4. Слідом відправити цибулину і часник, постійно помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
5. Додати перець і при бажанні інші овочі за смаком.
6. Коли овочі злегка обсмажити, відправити до них ковбасу і смажити близько 3-4 хвилин.
7. Акуратно викласти з казана овочі з ковбасою і відправити туди курку. Мал поставити варитися до напівготовності.
8. Коли курка як слід обжарится, можна повернути в казан овочі і всипати рис. Додати вино і спеції за смаком.
9. Накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин до повної готовності, а потім зняти з вогню і залишити ще на 30-35 хвилин настоятися. Подавати плов з ковбасою в домашніх умовах можна з зеленню.