Рецепт Плов з ковбасою фото

Плов з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Мал , Ковбаса
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Експериментувати на кухні завжди приємно, так чому б не побалувати себе і близьких цікавим блюдом і не приготувати плов з ковбасою в домашніх умовах з курочкою і овочами.

Опис приготування:

Це дивно простий рецепт плову з ковбасою, який можна приготувати на обід або вечерю для всієї родини. Крім курки використовувати можна також яловичину або свинину, а також доповнити блюдо овочами за смаком.

  • Курка - 1 штука
  • Мал - 500-600 грам
  • Грудинка або бекон - 200 грам
  • Ковбаса - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Перецьь солодкий - 1-2 штук
  • Перецьь чилі - 0, 5 штуки
  • Вино - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції для плову - 1 щіпка
плов з ковбасою - фото крок 1
1. Цибулину і перець очистити і нарізати кубиками. Ковбасу можна використовувати абсолютно будь-яку, але краще взяти не дуже суху. Нарізати грудинку і подрібнити часник. Рецепт приготування плову з ковбасою можна доповнити також іншими м'ясними делікатесами.
плов з ковбасою - фото крок 2
2. Також необхідно ретельно промити рис і залишити його в воді на 3-5 хвилин. Тим часом вимити й обсушити курку, нарізану шматочками, посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції для курки.
плов з ковбасою - фото крок 3
3. У казан або сковороду з товстим дном налити рослинне масло і як слід розігріти. Відправити туди грудинку і трохи обсмажити.
плов з ковбасою - фото крок 4
4. Слідом відправити цибулину і часник, постійно помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
плов з ковбасою - фото крок 5
5. Додати перець і при бажанні інші овочі за смаком.
плов з ковбасою - фото крок 6
6. Коли овочі злегка обсмажити, відправити до них ковбасу і смажити близько 3-4 хвилин.
плов з ковбасою - фото крок 7
7. Акуратно викласти з казана овочі з ковбасою і відправити туди курку. Мал поставити варитися до напівготовності.
плов з ковбасою - фото крок 8
8. Коли курка як слід обжарится, можна повернути в казан овочі і всипати рис. Додати вино і спеції за смаком.
плов з ковбасою - фото крок 9
9. Накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин до повної готовності, а потім зняти з вогню і залишити ще на 30-35 хвилин настоятися. Подавати плов з ковбасою в домашніх умовах можна з зеленню.

Схожі рецепти