Рецепт Бігус з ковбасою фото

Бігус з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Капуста , Сосиски
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже смачне блюдо, яке особливо добре вживати взимку і ранньою весною. Адже воно поповнить ваш організм вітаміном С. А приготувати його легко і просто.

Опис приготування:

Бігус дуже популярний в країнах Прибалтики і в Польщі. Як на мене - так найсмачніший бігус виходить саме з використанням ковбаси. Не знаю як у вас, а у мене в морозилці завжди є пакетик з шматочками ковбаси і копченостей, які залишаються від свят. Ось їх я і використовую в цьому рецепті приготування Бігус. А приготувати бігус з ковбасою в домашніх умовах простіше простого. Отже, розповідаю як приготувати бігус з ковбасою.

1. Промиваємо квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, раджу замочити її хоча б на пів години і потім віджати. Підготовлену капусту викладаємо в каструлю, додаємо приблизно стакан води або бульйону і ставимо гаситися на 1 час.

2. За цей час підготуємо інші овочі. Чистимо цибулю та моркву і нарізаємо соломкою.

3. Нарізаємо ковбасу. Нарізати можна так, як вам подобається.

4. Якщо ви вирішили додати чорнослив - замочіть його в гарячій воді хвилин на 5, витягніть кісточки і наріжте.

5. На рослинному маслі обсмажуємо приблизно 10 хвилин цибулю з морквою, додаємо ковбасу і смажимо ще 5 хвилин.

6. Додаємо томатну пасту і смажимо буквально 1 хвилину.

7. У каструлю з капустою викладаємо отриману зажарку, сіль, цукор, перець і чорнослив. Закриваємо кришкою. Тушкуємо ще хвилин 15.

Бігус можна подавати до столу і як самостійне блюдо і з гарніром. Найкраще - з картоплею. Смачного!

  • Капуста квашена - 1 кілограм
  • Ковбаса - 300-400 грам (найкраще брати в рівних частках варену і копчену ковбасу)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорнослив - 5-6 штук (по бажанню)
Бігус дуже популярний в країнах Прибалтики і в Польщі. Як на мене - так найсмачніший бігус виходить саме з використанням ковбаси. Не знаю як у вас, а у мене в морозилці завжди є пакетик з шматочками ковбаси і копченостей, які залишаються від свят. Ось їх я і використовую в цьому рецепті приготування Бігус. А приготувати бігус з ковбасою в домашніх умовах простіше простого. Отже, розповідаю як приготувати бігус з ковбасою.

1. Промиваємо квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, раджу замочити її хоча б на пів години і потім віджати. Підготовлену капусту викладаємо в каструлю, додаємо приблизно стакан води або бульйону і ставимо гаситися на 1 час.

2. За цей час підготуємо інші овочі. Чистимо цибулю та моркву і нарізаємо соломкою.

3. Нарізаємо ковбасу. Нарізати можна так, як вам подобається.

4. Якщо ви вирішили додати чорнослив - замочіть його в гарячій воді хвилин на 5, витягніть кісточки і наріжте.

5. На рослинному маслі обсмажуємо приблизно 10 хвилин цибулю з морквою, додаємо ковбасу і смажимо ще 5 хвилин.

6. Додаємо томатну пасту і смажимо буквально 1 хвилину.

7. У каструлю з капустою викладаємо отриману зажарку, сіль, цукор, перець і чорнослив. Закриваємо кришкою. Тушкуємо ще хвилин 15.

Бігус можна подавати до столу і як самостійне блюдо і з гарніром. Найкраще - з картоплею. Смачного!

Схожі рецепти