Бігус з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне блюдо, яке особливо добре вживати взимку і ранньою весною. Адже воно поповнить ваш організм вітаміном С. А приготувати його легко і просто.
Бігус дуже популярний в країнах Прибалтики і в Польщі. Як на мене - так найсмачніший бігус виходить саме з використанням ковбаси. Не знаю як у вас, а у мене в морозилці завжди є пакетик з шматочками ковбаси і копченостей, які залишаються від свят. Ось їх я і використовую в цьому рецепті приготування Бігус. А приготувати бігус з ковбасою в домашніх умовах простіше простого. Отже, розповідаю як приготувати бігус з ковбасою.
1. Промиваємо квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, раджу замочити її хоча б на пів години і потім віджати. Підготовлену капусту викладаємо в каструлю, додаємо приблизно стакан води або бульйону і ставимо гаситися на 1 час.
2. За цей час підготуємо інші овочі. Чистимо цибулю та моркву і нарізаємо соломкою.
3. Нарізаємо ковбасу. Нарізати можна так, як вам подобається.
4. Якщо ви вирішили додати чорнослив - замочіть його в гарячій воді хвилин на 5, витягніть кісточки і наріжте.
5. На рослинному маслі обсмажуємо приблизно 10 хвилин цибулю з морквою, додаємо ковбасу і смажимо ще 5 хвилин.
6. Додаємо томатну пасту і смажимо буквально 1 хвилину.
7. У каструлю з капустою викладаємо отриману зажарку, сіль, цукор, перець і чорнослив. Закриваємо кришкою. Тушкуємо ще хвилин 15.
Бігус можна подавати до столу і як самостійне блюдо і з гарніром. Найкраще - з картоплею. Смачного!
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Ковбаса - 300-400 грам (найкраще брати в рівних частках варену і копчену ковбасу)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорнослив - 5-6 штук (по бажанню)
1. Промиваємо квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, раджу замочити її хоча б на пів години і потім віджати. Підготовлену капусту викладаємо в каструлю, додаємо приблизно стакан води або бульйону і ставимо гаситися на 1 час.
2. За цей час підготуємо інші овочі. Чистимо цибулю та моркву і нарізаємо соломкою.
3. Нарізаємо ковбасу. Нарізати можна так, як вам подобається.
4. Якщо ви вирішили додати чорнослив - замочіть його в гарячій воді хвилин на 5, витягніть кісточки і наріжте.
5. На рослинному маслі обсмажуємо приблизно 10 хвилин цибулю з морквою, додаємо ковбасу і смажимо ще 5 хвилин.
6. Додаємо томатну пасту і смажимо буквально 1 хвилину.
7. У каструлю з капустою викладаємо отриману зажарку, сіль, цукор, перець і чорнослив. Закриваємо кришкою. Тушкуємо ще хвилин 15.
Бігус можна подавати до столу і як самостійне блюдо і з гарніром. Найкраще - з картоплею. Смачного!