Фокачча тонка без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Свіжа, золотистая, тонка фокаччею без дріжджів виходить дуже смачною. Розповім, як її приготувати. Для тих, хто не вживає дріжджі, цей рецепт - прекрасний вибір домашньої хлібної випічки.
За цим рецептом можна приготувати 4 фокаччи діаметром близько 20 см або більше дрібні вироби (на ваш смак). Якщо ви не хочете використовувати розмарин, можна замінити його іншими травами, такими як: чебрець або орегано.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Масло оливкове - 40 грам
- Вода тепла - 125 мілілітрів
- Цукор - 5 грам
- Сіль - 5 грам
- Розмарин свіжий - 1 штука
1
Перш за все вимийте свіжий розмарин, обсушити його, крупно наріжте і змішайте в чашці з оливковою олією. Затримка на 15 хвилин, щоб масло стало ароматним.
2
У миску для замісу тіста просійте борошно, влийте теплу воду, половину оливкової олії, додайте цукор і сіль.
3
Замісити гладке, еластичне тісто, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
4
Відпочиле тісто розділіть на 4 однакові частини. Качалкою розкачати кожну в круглий коржик діаметром 20 см.
5
Перенесіть розкачане тісто на деко, покриті папером для випічки. Змастіть верх залишилися оливковою олією, розкладіть нарізану розмарин.
6
Випікайте фокаччу 15 хвилин в гарячій духовій шафі, заздалегідь нагрітому до 200 градусів (або 20 хвилин при температурі 180 градусів) до хрусткої скоринки золотистого кольору.
7
Готової фокаччи дайте трохи охолонути перед подачею на стіл. Смачного!