Рецепт Фокачча тонка з часником фото

Фокачча тонка з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Фокачча - це італійські коржі, які готують з дріжджового або прісного здобного тіста. Вони чудово поєднуються з бульйону, навісів. Ділюся, як приготувати тонку фокаччу з часником.

Опис приготування:

Ця випічка дуже нескладна в приготуванні. За смаком нагадує піцу, але фокаччу не готують з начинкою на поверхні, іноді додають її всередину. Тому для початку зробіть фокаччу з часником і розмарином, а потім спробуйте зробити з сиром або томатами. Її можна їсти з рідкими стравами або робити з неї сендвічі.

  • Сухі дріжджі - 7-8 грам
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
  • Борошно - 4-4, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1, 5 чайних ложки
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
1
Змішайте в мисці сухі дріжджі, цукор, 1 і 3/4 склянки теплої води. Накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
2
Потім додайте просіяне борошно, оливкова олія і сіль. Замісити м'яке, злегка липке тісто.
3
Змастіть миску оливковою олією, перекладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і поставте на годину в тепле місце підніматися.
4
Змастіть руки оливковою олією і добре обомніте тісто. Розкачайте качалкою тісто завтовшки в 1-1, 5 см і залиште ще на 30 хвилин підніматися на деку, застеленому пергаментом.
5
Змішайте сухий розмарин, оливкова олія і видавлений часник. Змастіть тісто цією сумішшю і присипте крупною морською сіллю.
6
Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Схожі рецепти