Італійська тонка піца
(покроковий рецепт з фото)
Як завзятий прихильник піци, можу сказати, що поганий піци не буває. Всі хороші! Але є ще й улюблені. Ось, наприклад, я дуже люблю італійську на тонкому тесті. Неповторна смакота!
Пропоную вашій увазі відмінний рецепт, як приготувати італійську тонку піцу. При розкачування тіста краще не користуватися качалкою, оскільки, якщо ви розтягує тісто руками, то основа виходить нерівномірної товщини, що набагато смачніше. Також ви можете сміливо експериментувати з начинками для піци. Мені здається, що піца не може вийти несмачною.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 50 грам
- Помідори - 4 штуки (для соусу)
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
- Моцарелла - 3 штуки
- Томати - 4 штуки (для начинки)
- Базилік - 4 штуки
- Болгарський перець, салями, оливки - За смаком (для начинки )
1
Змішайте дріжджі з цукром і додайте 50 мл теплої води.
2
Борошно просійте, змішайте з сіллю і цукром.
3
З'єднайте борошно і воду з дріжджами.
4
Додайте в тісто 30 мл оливкової олії.
5
Тісто має вийти досить м'яким.
6
Змастіть миску оливковою олією і перекладіть в неї тісто. Залиште на 30 хвилин.
7
Надріжте на помідорах шкірку, обдайте окропом і зніміть з них шкірку.
8
Видаліть насіння і поріжте кубиками.
9
Часник очистіть і поріжте дрібними кубиками.
10
Обсмажте злегка часник на маслі.
11
Змішайте часник з помідорами і спеціями.
12
Гасіть все разом, поки не вийде пюре.
13
Розтягніть тісто руками і сформуйте корж.
14
Змастіть деко і викладіть тісто.
15
Змастіть маслом корж.
16
Змастіть піцу соусом.
17
Поріжте кружками моцарелу і томати.
18
Розкладіть начинку на тісто.
19
Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин.
20
Посипте піцу листочками базиліка і подавайте гарячою.