Рецепт Фокачча тонка фото

Фокачча тонка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Фокачча

Фокачча - це відома на весь світ італійська коржик. Її вживають замість хліба. Вона настільки смачна, що вже прижилася на багатьох кухнях, не тільки європейських. Спробуйте фокаччу і ви!

Якщо вам цікаво, як приготувати фокаччу тонку, то цей рецепт вам дійсно знадобиться. На фокаччу дуже зручно намазувати паштети і робити з неї бутерброди. Хліб виходить хрустким і ароматним.

  • Дріжджі - 25 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
фокачча тонка - фото крок 1
Візьміть миску з високими бортиками і влийте в неї чисту питну воду кімнатної температури. Додайте до неї дріжджі, цукор, одну ложку (половинку всієї) солі, дві столові ложки оливкової олії. Якщо такого у вас на кухні не виявилося, не страшно, влийте будь-яку рослинну. Залиште на десять хвилин миску з інгредієнтами, потім всипте борошно і замісіть тісто. Його поставте в тепле місце підніматися.
фокачча тонка - фото крок 2
Коли тісто підніметься, обомніте його руками. Форму для запікання (чим більше діаметр, тим краще) змастіть маслом. Потім викладіть на неї тісто і розтягуйте руками, поки воно не дійде до бортів. Залиште тісто підніматися на двадцять хвилинок.
фокачча тонка - фото крок 3
Зробіть на тесті пальцями невеликі вмятинки по всьому периметру. Залишок масла змішайте з такою ж кількістю води і змастіть тісто зверху. Присипте крупною сіллю.
фокачча тонка - фото крок 4
Випікається фокаччею досить швидко. Розжарити духову шафу до двохсот градусів. Достатньо півгодини - і відмінна альтернатива хлібу готова.

Схожі рецепти