Фокачча тонка
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча - це відома на весь світ італійська коржик. Її вживають замість хліба. Вона настільки смачна, що вже прижилася на багатьох кухнях, не тільки європейських. Спробуйте фокаччу і ви!
Якщо вам цікаво, як приготувати фокаччу тонку, то цей рецепт вам дійсно знадобиться. На фокаччу дуже зручно намазувати паштети і робити з неї бутерброди. Хліб виходить хрустким і ароматним.
- Дріжджі - 25 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Візьміть миску з високими бортиками і влийте в неї чисту питну воду кімнатної температури. Додайте до неї дріжджі, цукор, одну ложку (половинку всієї) солі, дві столові ложки оливкової олії. Якщо такого у вас на кухні не виявилося, не страшно, влийте будь-яку рослинну. Залиште на десять хвилин миску з інгредієнтами, потім всипте борошно і замісіть тісто. Його поставте в тепле місце підніматися.
Коли тісто підніметься, обомніте його руками. Форму для запікання (чим більше діаметр, тим краще) змастіть маслом. Потім викладіть на неї тісто і розтягуйте руками, поки воно не дійде до бортів. Залиште тісто підніматися на двадцять хвилинок.
Зробіть на тесті пальцями невеликі вмятинки по всьому периметру. Залишок масла змішайте з такою ж кількістю води і змастіть тісто зверху. Присипте крупною сіллю.
Випікається фокаччею досить швидко. Розжарити духову шафу до двохсот градусів. Достатньо півгодини - і відмінна альтернатива хлібу готова.