Котлети в паніровці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування котлет в паніровці я дізналася від однієї знайомої тисячу років тому, і з тих пір періодично до нього прибігаю. Думаю, любителі хрусткої скоринки і соковитого фаршу теж його оцінять.
Моя мама завжди готувала котлети без сухарів - просто обсмажувала на сковороді і було, начебто, завжди смачно… Так навіщо ж потрібна ця горезвісна панірування?
По перше, вона "закриває" фарш, не даючи йому втрачати вологу - котлети виходять більш соковитими. По-друге, саме через те, що жир і волога залишаються всередині, менше горять. По-третє, на їх поверхні утворюється така апетитна хрустка скоринка, що, як кажуть деякі, "розум можна проїсти" .
Так що, дізнатися, як приготувати котлети в паніровці, все-таки варто. Хоч раз зробивши їх за цим рецептом, ви не розчаруєтеся!
- Свинина - 200 грам
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Хліб пшеничний - 2 скибочки
- Молоко - 3/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком (опціонально )
- Сухарі паніровочні - 3/4 склянки
М'ясо промити, видалити прожилки і плівки, нарізати шматочками.
Подрібнити в блендері або 2 рази пропустити через м'ясорубку.
Додати подрібнені цибулю і часник.
А також добре розмочений в молоці хліб.
Посолити, поперчити і ретельно перемішати.
Сформувати котлети і обваляти в панірувальних сухарях.
І приготувати улюбленим способом - наприклад, обсмажити в маслі з двох боків до рум'яної скоринки. Подавати котлети гарячими, але і на наступний день, в холодному вигляді, вони теж вельми непогані; ). Смачного!