Рецепт Котлети в паніровці фото

Котлети в паніровці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування котлет в паніровці я дізналася від однієї знайомої тисячу років тому, і з тих пір періодично до нього прибігаю. Думаю, любителі хрусткої скоринки і соковитого фаршу теж його оцінять.

Опис приготування:

Моя мама завжди готувала котлети без сухарів - просто обсмажувала на сковороді і було, начебто, завжди смачно… Так навіщо ж потрібна ця горезвісна панірування?

По перше, вона"закриває" фарш, не даючи йому втрачати вологу - котлети виходять більш соковитими. По-друге, саме через те, що жир і волога залишаються всередині, менше горять. По-третє, на їх поверхні утворюється така апетитна хрустка скоринка, що, як кажуть деякі, "розум можна проїсти" .

Так що, дізнатися, як приготувати котлети в паніровці, все-таки варто. Хоч раз зробивши їх за цим рецептом, ви не розчаруєтеся!

  • Свинина - 200 грам
  • Яловичина - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Хліб пшеничний - 2 скибочки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком (опціонально )
  • Сухарі паніровочні - 3/4 склянки
котлети в паніровці - фото крок 1
М'ясо промити, видалити прожилки і плівки, нарізати шматочками.
котлети в паніровці - фото крок 2
Подрібнити в блендері або 2 рази пропустити через м'ясорубку.
котлети в паніровці - фото крок 3
Додати подрібнені цибулю і часник.
котлети в паніровці - фото крок 4
А також добре розмочений в молоці хліб.
котлети в паніровці - фото крок 5
Посолити, поперчити і ретельно перемішати.
котлети в паніровці - фото крок 6
Сформувати котлети і обваляти в панірувальних сухарях.
котлети в паніровці - фото крок 7
І приготувати улюбленим способом - наприклад, обсмажити в маслі з двох боків до рум'яної скоринки. Подавати котлети гарячими, але і на наступний день, в холодному вигляді, вони теж вельми непогані; ). Смачного!

Схожі рецепти