Дріжджові оладки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо молоко скисло, це не привід позбуватися від продукту. Адже кисле молоко має велику цінність в кулінарії! Сьогодні я розповім, як приготувати дріжджові оладки на кислому молоці. Корисно знати!
Цього разу оладки вийшли дуже пишними, оскільки я готувала на дріжджах. Як правило, в рецепті складнощів не виникає. Головне, що можу відзначити, - необхідно вибирати вже перевірені дріжджі. Тоді все піде, як по маслу!
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (неповна)
- Молоко кисле - 200 мілілітрів
У каструлю розбиваємо яйце, всипаємо сіль і цукор. Перемішуємо вінчиком або міксером, використовуючи для цього найнижчу швидкість.
В іншому посуді змішуємо кисле молоко, просіяне борошно і сухі дріжджі (швидкодіючі). Обидві суміші потрібно з'єднати і перемішати до однорідності. Потім прибираємо тісто в тепле місце на півгодинки.
Смажимо наші оладки на середньому вогні в сковорідці з товстим денцем. Обсмажувати їх потрібно з обох сторін. Перевертаємо лопаткою.
Під час смаження наші оладки повинні пристойно піднятися і збільшитися в розмірі, так що не лякайтеся! Подаємо блюдо з будь-якими доповненнями: з варенням, медом, сметаною і т.Д. Смачного!