Рецепт Дріжджові оладки на кислому молоці фото

Дріжджові оладки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі
Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Оладки, Кисле

Якщо молоко скисло, це не привід позбуватися від продукту. Адже кисле молоко має велику цінність в кулінарії! Сьогодні я розповім, як приготувати дріжджові оладки на кислому молоці. Корисно знати!

Цього разу оладки вийшли дуже пишними, оскільки я готувала на дріжджах. Як правило, в рецепті складнощів не виникає. Головне, що можу відзначити, - необхідно вибирати вже перевірені дріжджі. Тоді все піде, як по маслу!

  • Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (неповна)
  • Молоко кисле - 200 мілілітрів
дріжджові оладки на кислому молоці - фото крок 1
У каструлю розбиваємо яйце, всипаємо сіль і цукор. Перемішуємо вінчиком або міксером, використовуючи для цього найнижчу швидкість.
дріжджові оладки на кислому молоці - фото крок 2
В іншому посуді змішуємо кисле молоко, просіяне борошно і сухі дріжджі (швидкодіючі). Обидві суміші потрібно з'єднати і перемішати до однорідності. Потім прибираємо тісто в тепле місце на півгодинки.
дріжджові оладки на кислому молоці - фото крок 3
Смажимо наші оладки на середньому вогні в сковорідці з товстим денцем. Обсмажувати їх потрібно з обох сторін. Перевертаємо лопаткою.
дріжджові оладки на кислому молоці - фото крок 4
Під час смаження наші оладки повинні пристойно піднятися і збільшитися в розмірі, так що не лякайтеся! Подаємо блюдо з будь-якими доповненнями: з варенням, медом, сметаною і т.Д. Смачного!

Схожі рецепти